Άστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε η Συνομοσπονδία χθες στη Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο IMPERIAL, ενόψει των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, με αφορμή και την παρουσίαση της ετήσιας Έκθεσης για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Νωρίτερα είχαν παρελάσει από το βήμα ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης και ο γνωστός συνδικαλιστής και παραιτηθέντας πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.
Και οι δύο είχαν μιλήσει νωρίτερα για απεργία διαρκείας με αίτημα να πέσει η Κυβέρνηση, ενώ ο Νίκος Φωτόπουλος (κατά την προσφιλή τακτική του) ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς το προεδρείο της ΓΣΕΕ, γεγονός που προκάλεσε την απάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ.
Απαντώντας ο Γιάννης Παναγόπουλος μίλησε για τον άλλο δρόμο που προτείνει η "σοσιαλιστική" πολιτική (Φωτόπουλος) με τη "δεξιά" πολιτική (Κιουτσούκης), ενώ τόνισε ότι όσο ο ίδιος είναι πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, δεν θα επιτρέψει να γίνει η ΓΣΕΕ "ρεντίκολο" και "παραμάγαζο" κανενός κόμματος.
Τέλος απευθυνόμενος επικριτικά στο Νίκο Φωτόπουλο του ζήτησε αν μπορεί να απαντήσει για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα συνδικάτα ευθύνης του, δηλαδή η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΕΤΕ-ΔΕΗ και γενικότερα το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, δίχως βεβαίως να λάβει καμία απολύτως απάντηση.
Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με την απάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ:
Σχόλιο του ERGASIANEWS: Η κοινή πρόταση του Ν. Κιουτσούκη και του Ν. Φωτόπουλου για απεργία διαρκείας με αίτημα να πέσει η Κυβέρνηση, φαίνεται ότι σχηματίζει πλειοψηφικό ρεύμα εντός της ΓΣΕΕ, αφού και η Αυτόνομη Παρέμβαση συνηγορεί προς τούτο. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει το ΠΑΜΕ!
Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία την επόμενη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν όσα προτάθηκαν σήμερα θα κατατεθούν προς ψήφιση ή απλά αποτέλεσαν ένα επικοινωνιακό "πυροτέχνημα".
Σε κάθε περίπτωση, εάν και εφόσον η πρόταση είναι σοβαρή, θα πρέπει να απαντηθούν από τη ΔΑΚΕ (Κιουτσούκης), τους ΕΜΕΙΣ (Φωτόπουλος - ΠΑΣΚΕΣ) και την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ), τ' ακόλουθα ερωτήματα:
1. Ποιοι θα αναλάβουν τη διοργάνωση και ποιοι θα εγγυηθούν την επιτυχία μιας απεργίας διαρκείας (προφανώς οι ίδιοι);
2. Ποια η τύχη των συνδικάτων και των εργαζομένων σε περίπτωση που η απεργία δεν στεφθεί με την αναμενόμενη επιτυχία και η Κυβέρνηση δεν "πέσει";
3. Ποια Κυβέρνηση αναλαμβάνει το τιμόνι της χώρας μετά την "πτώση" της παρούσας Κυβέρνησης; Μήπως εννοούν μια Κυβέρνηση που θα διοριστεί από τα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ;
Σχόλια