Το Σύμφωνο συμβίωσης κατατέθηκε στη Βουλή

gamos-620x320
Στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκησης δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις» και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής.
Σκοπός του είναι να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης προς δύο βασικές κατευθύνσεις, της αναγνώρισης των οικογενειακών δεσμών μεταξύ των μερών, της ιδιωτικής αυτονομίας στις περιουσιακές τους σχέσεις, με παράλληλη επέκταση και για τα δύο στα ομόφυλα ζευγάρια.
Στη τελευταία περίπτωση των ομοφυλόφυλων, το νομοσχέδιο υποστηρίζει πως στηρίζεται στην  αναγκαιότητα της νομικής, επίσημης αναγνώρισής τους, όπως προκύπτει από τις αρχές της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού της διαφορετικότητας όπως αυτά προστατεύονται ήδη στο ελληνικό σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φθηνότερα από αύριο τα διόδια της Αττικής Οδού: Τα 10 οφέλη για πολίτες και Δημόσιο από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης

Από αύριο μειώνεται το αντίτιμο των διοδίων από 2,8 ευρώ σε 2,5 ευρώ - Μόνιμη …