Υποβολή αιτήσεων επιδότησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία

reception-648x250

Mέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2016 θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα επιδότησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το οποίο αποσκοπεί στη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2015-2016.
Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν:
• Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν εκτός της περιφέρειας της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης,
• έχουν άδεια λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. σε ισχύ,
• είναι εποχικές και είχαν διακόψει τη συνεχόμενη λειτουργία τους τουλάχιστον για δύο έτη, κατά την προηγούμενη πενταετία (2010-2014). Επιχειρήσεις που άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Νοεμβρίου 2014 και μετά δεν επιχορηγούνται,
• οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τους οποίους θα ζητήσουν να επιχορηγηθούν να δικαιούνται επίδομα τακτικής ανεργίας κατά την έναρξη του χρονικού διαστήματος της επιμήκυνσης.
Το ποσό της επιχορήγησης κατά το χρονικό διάστημα της επιμήκυνσης είναι ίσο με το ημερήσιο επίδομα ανεργίας που δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος για κάθε ημέρα ασφάλισής του, με ανώτερο όριο τις 25 ημέρες ανά μήνα και τις 100 ημέρες για όλο το χρονικό διάστημα της επιμήκυνσης.
Ο ΟΑΕΔ εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειμερινή περίοδο και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου 2015 έως την 29η Φεβρουαρίου 2016, για να υποβάλλουν σχετική αίτηση στον ΟΑΕΔ (μέσω του δικτυακού τόπου www.oaed.gr), ο οποίος, ανάλογα με την περιοχή όπου λειτουργούν, τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν, την κατηγορία στην οποία υπάγονται και άλλα συναφή κριτήρια, καταρτίζει πίνακα των επιχειρήσεων που, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, κρίνει ότι πρέπει να επιδοτηθούν.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολική ψήφος: Πάνω από 200.000 Έλληνες θα ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν επιστολικά στις Ευρωεκλογές προέρχονται από 128 διαφορετικές χώρες μεταξύ των …