ΕΚΠ: "Η Κυβέρνηση της «Αριστεράς» μιλάει και αποφασίζει με τους εργοδότες για εμάς χωρίς εμάς"

ergat
Στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, συμμετέχει σήμερα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, δια της προέδρου του Σταυρούλας Παναγοπούλου-Νικολάου, εκδίδοντας παράλληλα μία ανακοίνωση, με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και την εξαίρεση των σωματείων από τον διάλογο.
Αναλυτικά αναφέρει:
«H Κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει την οριστική ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό την οποία ονομάζει μεταρρύθμιση.
Συστηματικά πλέον η Κυβέρνηση της «Αριστεράς» μιλάει μόνο και αποφασίζει με τους εργοδότες για εμάς χωρίς εμάς, με τους οποίους συναντιέται συχνά, ενώ με τους εργαζόμενους, με τα Συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ ούτε μία φορά δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση. Όσοι διαφωνούν αποκλείονται.
Όσο για την περίφημη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό οι εργοδοτικές εισφορές είχαν μειωθεί κατά περίπου 5 μονάδες και θα αυξηθούν μόνο κατά 0,5%, ενώ των εργαζομένων παρέμειναν αμετάβλητες και μάλιστα χωρίς να αποδίδονται.
Θεωρούμε ότι η δήθεν διαπραγμάτευση είναι το θέατρο του παραλόγου, κάνοντας προσπάθεια να επιμεριστούν και να μετατεθούν οι Κυβερνητικές ευθύνες. Γνωρίζουμε οι πάντες και φυσικά η Κυβέρνηση ότι το Ασφαλιστικό επιλύεται μόνο μέσα από την Ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την πάταξη της Ανεργίας, της Ανασφάλιστης Εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για Βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα. Η Κυβέρνηση οδηγεί την Ασφάλιση Ανερυθρίαστα στην ιδιωτικοποίηση. Αυτονόητο η αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, η μείωση των μισθών κλπ.
Η απάντηση των εργαζομένων για αυτόν τον ΜΕΣΑΙΩΝΑ που η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες στην εξαθλίωση και την ισοπέδωση, θα δοθεί σήμερα από το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ (μίνι συνέδριο), με ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ απάντηση στις Κυβερνητικές μεθοδεύσεις.»
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους»

Στην ψηφοφορία, επί της αρχής, «ναι» ψήφισε η ΝΔ. «Όχι» τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με …