85.000 πολίτες στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα-Από 1η Απριλίου οι αιτήσεις

elaxisto-egguimeno-eisodima-apo-aurio-oi-e-aitiseis.w_hr

30 θα είναι από την 1η Απριλίου που ξεκινούν οι αιτήσεις, οι Δήμοι που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο είχε ξεκινήσει για 17 Δήμους, αλλά αυξάνονται σταδιακά οι περιοχές.

Πρόκειται για 30 Δήμους, με αυξημένα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας, που είναι τεράστιες οι ανάγκες επιβίωσης.

Αναλογικά σημαίνει ένταξη 85.000 πολιτών, σε σύνολο 42.000 νοικοκυριών και το κόστος θα αγγίξει τα  80.000.000 ευρώ.

Τα ΚΕΠ θα έχουν ως αρμοδιότητα να βοηθούν τους πολίτες να εισάγουν την αίτηση και οι δήμοι να διασταυρώνουν τα στοιχεία τους και για αυτό είναι σε εξέλιξη η επιμόρφωση του προσωπικού.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την υποβολή των αιτήσεων από την 1η Απριλίου και θα ακολουθήσει η έγκριση των δικαιούχων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα πρώτον, να έρχονται σε επαφή με το κέντρο προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, και δεύτερον να επωφεληθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον μέτρα στήριξης, εφόσον εκπληρώνουν τους όρους και δεν έχουν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, όπως για παράδειγμα είναι το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κατρίνης: Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ

«Ο τομέας της άμυνας της χώρας δεν προσφέρεται για ασκήσεις εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων», ανέφερε ο …