Closeup of a doctor checking an old man's pulse , focus on hands

Ιδρύεται ο γιατρός της γειτονιάς

Closeup of a doctor checking an old man's pulse , focus on hands

Σε δημόσια διαβούλευση θα θέσει ώστε στη συνέχεια να προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή το Νομοσχέδιο το οποίο θα έχει ως βάση το Σχέδιο που εκπόνησε η Ομάδας Εργασίας για την ΠΦΥ με επικεφαλής τον καθηγητή Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΑΠΘ Αλέξη Μπένο, το υπουργείο Υγείας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.
Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρας και Ηράκλειο Κρήτης.
Το υπουργείο προχωρά επίσης σε δράσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των δομών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ).
Παράλληλα ενεργοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, η θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα με ειδική αρμοδιότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, με τον πολιτικό επιστήμονα Σταμάτη Βαρδαρό, να αναλαμβάνει το ρόλο υλοποίησης και συντονισμού των δράσεων για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ.
ενώ
Βασικό στοιχείο του σχεδίου, είναι το αποκεντρωμένο «ιατρείο γειτονιάς», στο οποίο ο οικογενειακός γιατρός και η διεπαγγελματική ομάδα υγείας θα έχουν υπό την ευθύνη τους ένα συγκεκριμένο πληθυσμό και θα προσφέρουν ολιστική φροντίδα με έμφαση στην πρόληψη και στην αγωγή υγείας.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άνοιξε η συζήτηση για διεξαγωγή debate και στον ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται στην πλευρά των «87» τοποθετούνται συνεχώς υπέρ μια τηλεμαχίας - …