Ποιοι πραγματικά απεργούν στα εργοστάσια των επιχειρήσεων του ομίλου Solar Cells Hellas Group στη ΒΙΠΕ;;;

Το τελευταίο διάστημα στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών έχει στηθεί ένα περίεργο "παιχνιδάκι" ανάμεσα στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, το Συνδικάτο Μετάλου (;;;) και την εργοδοσία των δύο εργοστασίων των επιχειρήσεων του ομίλου Solar Cells Hellas Group S.A. στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών Solar Cells Hellas A.E. και Soltech A.E.
Το Π.Α.ΜΕ, με όχημα το ελεγχόμενο από τις δυνάμεις του, Συνδικάτο Μετάλλου, και με αφορμή "την συνεχιζόμενη τρομοκρατική στάση της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους που περιλαμβάνει απολύσεις συνδικαλιστών μελών του Συνδικάτου Μετάλλου (;;;) και ιδρυτικών μελών του «Σωματείου εργαζομένων στον όμιλο εταιρειών Solar Cells Hellas Group ΒΙ-ΠΕ Πατρών», καταγγέλει την εργοδοσία για τις απολύσεις και ζητά την επαναπρόσληψη τους. Από την άλλη, η εργοδοσία συνεχίζει το ντόμινο διώξεων και απολύσεων, προφανώς ως αντίδραση στη σκληρή στάση και τη συμπεριφορά του Π.Α.ΜΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου. Στη μέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι, που ξαφνικά, εκεί που δεν είχαν καθόλου συνδικαλιστική εκπροσώπηση, βρέθηκαν με τρία (3) επιχειρησιακά σωματεία, 1 κλαδικό (Συνδικάτο Μετάλλου) και κανά 50 αυτόκλητους "προστάτες" του Π.Α.ΜΕ Πάτρας, οι οποίοι "μάχονται" για τα δίκαια των εργαζομένων προκαλώντας την εργοδοσία να απολύει και να οδηγεί ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους στην ανεργία, προκειμένου οι ίδιοι να έχουν αντικείμενο ενασχόλησης.
Στην ιστορία αυτή εμπλέκεται με έμμεσο τρόπο και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, το οποίο εκ του θεσμικού του ρόλου, κλήθηκε σε δύο (2) γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια των οποίων αποφασίστηκε η ίδρυση δύο (2) επιχειρησιακών σωματείων (ένα για την κάθε εταιρεία).
Εκ των υστέρων, απ' ότι πληροφορούμαστε, υπήρξε ενημέρωση ότι είχε προηγηθεί η μυστική ίδρυση ενός άλλου επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων το οποίο όμως αφορούσε τους εργαζόμενους και των δύο εργοστασίων.
Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει εύλογη σύγχυση στις τάξεις των εργαζομένων των δύο εργοστασίων, οι οποίοι βλέπουν να εμπλέκονται στην εσωτερική τους λειτουργία και δράση, τρίτοι εξωθεσμικοί, οι οποίοι για διάφορους λόγους (κυρίως κομματικούς) "μεριμνούν" για την "σωτηρία" τους, χωρίς καν να τους ρωτούν και να ζητούν την άποψη τους.
Η εργοδοσία των εργοστασίων, εκμεταλλευόμενη τη σύγχυση, φαίνεται να προσπαθεί και αυτή με το δικό της τρόπο να εγκαθιδρύσει εργοδοτικούς μηχανισμούς, μέσα στα υπό ίδρυση σωματεία, δημιουργώντας ανασφάλεια και τρομοκρατικό κλίμα στο χώρο δουλειάς.
Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζει η Διοίκηση του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, όπου αναμένεται να υπάρξει σχετική εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στην κατεύθυνση ενός σωματείου στην επιχείρηση, αυτόνομου, αυτοπροσδιοριζόμενου, ακηδεμόνευτου και ανεπηρέαστου από κομματικές και εργοδοτικές επιροές.
Μάλιστα συζητείται να υπάρξει αυστηρή παρέμβαση και προειδοποίηση του Κέντρου προς την εργοδοσία, προκειμένου να σταματήσουν οι διώξεις εργαζομένων και οι απολύσεις λόγω συνδικαλιστικής δράσης.
Εμείς ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και το ERGASIANEWS θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στα δύο (2) εργοστάσια, προκειμένου να αναδεικνύονται με αντικειμενικότητα όλα τα ανακύπτοντα ζητήματα. Ας ευχηθούμε ότι η προσπάθεια των εργαζομένων της Solar Cells Hellas Group ΒΙ-ΠΕ Πατρών δεν θα έχει την ίδια κατάληξη μ' αυτή των εργαζομένων στα JUMBO, όπου οι εργαζόμενοι εγκαταλείφθηκαν σε έλεος της εργοδοσίας, μετά την καταχώρηση διαφημίσεων της εταιρείας σε κομματικό τηλεοπτικό σταθμό!!!!
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα σταθερότητας: Μέτρα στήριξης 2,4 δισ. ευρώ για τη διετία - Το προβλέπεται για ανάπτυξη

Στο 2,5% από 2,9% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη  - Προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του …