Τη συνέχιση των αποφάσισαν ΟΛΘ), που ζητούν Κλιμακώνουν αποφασισμένα για όσο χρειαστεί τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες Παρασκευή-Δευτέρα και αποχή από την εργασία του Σαββατοκύριακου.
Σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν ανακοίνωσαν ότι μεταξύ άλλων διεκδικούν:
- διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο λιμάνι,
- θέσπιση των εργασιακών τους σχέσεων στη βάση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του Γενικού Κανονισμού Εργασίας,
- ύπαρξη και λειτουργία διαδικασίας συλλογικής διαπραγμάτευσης.
Επίσης δήλωσαν:
- Οι θέσεις εργασίας μας δεν είναι διασφαλισμένες. Η λύση μπορεί να δοθεί, πλέον, μόνο σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο και προς τούτο ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού.
- Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Δεν είναι μία απλή διαπραγμάτευση αυτό, αλλά λόγος ύπαρξης. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύση για τα αιτήματά μας, δηλαδή για τη δουλειά, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.
- Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων με αποχή από τις υπερωρίες και την εργασία του Σαββατοκύριακου ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο.
- Ο νόμος 2688, τον οποίο διάφοροι επικαλέστηκαν ως ασφαλιστική δικλείδα για τη διασφάλιση των εργαζομένων, δεν καλύπτει πολλούς εξ' αυτών που άρχισαν να εργάζονται στο λιμάνι τα τελευταία χρόνια και άρα παραμένουν ξεκρέμαστοι.
- Παράλληλα με τις διεκδικήσεις μας για τις εργασιακές σχέσεις, θα συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, μέσω της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου στο μετοχικού του κεφάλαιο.
- Όσα ακούγονται για προνομιούχους λιμενεργάτες με υψηλούς μισθούς δεν ισχύουν, αφού ο μέσος καθαρός μισθός δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.
- Η απεργία μας, πάντως, δεν είναι ούτε παράνομη ούτε καταχρηστική και θα συνεχίσουμε.