Οι κατασχέσεις απειλούν 71.000 αγρότες

agrotesxreh

71.000 αγρότες 1.000 αγρότες με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, απειλούνται με ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, γιατί τοποθετήθηκαν στη ''μαύρη'' λίστα, επειδή δεν έσπευσαν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του ΟΓΑ.

Η τελευταία παρτίδα με τα ονόματα 21.000 αγροτών, εστάλη προ ημερών, η μέση οφειλή των οποίων κυμαίνεται στις 10.000 ευρώ.
Στους οφειλέτες σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Εθνος,  αρχικά αποστέλλεται η πρόσκληση για τακτοποίηση οφειλών και εφόσον δεν ανταποκριθούν ξεκινά η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης,
Το ''φέσι'' στον ΟΓΑ φτάνει τα 745 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των οφειλετών ανέρχεται σε 350.000 αγρότες. Στη γεμάτη προσδοκίες ρύθμιση των 100 δόσεων από τους 37.000 αγρότες που είχαν ενταχθεί, παραμένουν 16.000.
Η Διοίκηση του ΟΓΑ έδωσε προ ημερών παράταση προθεσμίας πληρωμής εισφορών και δόσεων των ρυθμίσεων.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρεύμα: Πως διαμορφώνονται οι τιμές στα τιμολόγια Οκτωβρίου

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η …