Πετάνε ένα ξεροκόμματο σε όσους έχασαν το ΕΚΑΣ-Πλήρωναν για ελεημοσύνη;

syntajioyxoiklamma

Οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων θα πραγματοποιηθούν κατά κύματα, αρχής γενομένης από τιs 2 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής έχει επανυπολογιστεί λιγότερο από το 40% των συντάξεων και μάλιστα τα διαθέσιμα στοιχεία έδειξαν πωs πολλοί συνταξιούχοι, ενώ λαμβάνουν συντάξειs άνω των 1.300 ευρώ, δεν θα υποστούν μειώσειs. Εκτιμάται ότι οι πρώτεs μειώσειs θα αφορούν περίπου 10.000-15.000 συνταξιούχουs, οι οποίοι θα υποστούν περικοπέs 8%-10% στο καθαρό ποσό τηs επικουρικήs τουs σύνταξηs. Οι μεγάλεs μειώσειs σε πολύ περισσότερουs συνταξιούχουs θα επιβληθούν από Σεπτέμβριο, καθώs εκτιμάται ότι θα έχει ολο-κληρωθεί ο επανυπολογισμόs του συνόλου των συντάξεων που κα-ταβάλλει το ΕΤΕΑ. Το ποσό που Θα λάβει ο συνταξιούχοs τον Σεπτέμβριο θα αντιστοιχεί στο οριστικό

Από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο, σύμφωνα με το kathimerini.gr θα παρακρατηθούν και τα αναδρομικά ποσά από τις περικοπές των επικουρικών που ισχύουν από τον Ιούνιο, ενώ από Οκτώβριο έωs Δεκέμβριο θα παρακρατηθούν και τα αναδρομικά ποσά, καθώs οι περικοπέs ισχύουν από τον Ιούνιο. Την ίδια στιγμή, η παροχή κάρταs σίτισηs στουs χαμηλοσυνταξιούχουs που χάνουν το ΕΚΑΣ αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο μεταξύ των πέντε που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για τη στήριξή τουs. Το σενάριο τηs επιδότησηs των τιμολογίων ΔΕΚΟ έχει ήδη απορριφθεί, καθώs διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι - δικαιούχοι του ΕΚΑΣ έχουν ήδη ενταχθεί στα κοινωνικά τιμολόγια. Αντιθέτωs, εξετάζεταιτο ενδεχόμενο τηs μηδενικήs συμμετοχήs στα φάρμακα. Αντίστοιχα, εξετάζεται και το σενάριο μείωσηs ή και μηδενισμού των εισφορών υπέρ ΕΟΙΙΥΥ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Κατατίθεται αύριο το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2025

Αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, αρχίζουν στη Βουλή οι εργασίες της Β' Συνόδου της Κ' Περιόδου …