Η χαλάρωση στα capital controls με το ΝΑΙ της ΕΚΤ

xrimata_atm.medium

Ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τη χαλάρωση των capital controls και τα νέα μέτρα μόλις πάρουν ΦΕΚ, θα τεθούν σε απόλυτη ισχύ, όπως είχαν σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις:

  1. Οι ιδιώτες θα μπορούν να καταθέτουν μετρητά στους λογαριασμούς, χωρίς αυτά να «εγκλωβίζονται» στο σύστημα, καθώς θα υπάρχει πλήρης ελευθερία αναλήψεων και θα μπορούν να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη 840 ευρώ με μία κίνηση ανά δύο εβδομάδες, ενώ θα διευρυνθούν οι επιλογές αγορών σε e-shops του εξωτερικού.
  2. Για τις επιχειρήσεις αυξάνονται τα όρια εισαγωγών με στόχο την πραγματοποίηση μίας πληρωμής στους προμηθευτές, την αμέσως επόμενη εργάσιμη από τη στιγμή που θα δοθεί η σχετική εντολή.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εκλογές ΠΑΣΟΚ- Xάρης Δούκας: Zητά παράταση μετά τις 7 στην ψηφοφορία

Παράταση μετά τις 7 στην ψηφοφορία ζήτησε ο Χάρης Δούκας Να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία …