Προσαύξηση της επικουρικής σύνταξης για εργαζόμενους συνταξιούχους

sintakseis_maxairi1

Το ποσοστό προσαύξησης της επικουρικής σύνταξης για συνταξιούχους, που συνεχίζουν να εργάζονται, περιλαμβάνει έγγραφο του ΕΤΕΑ.

Τονίζεται ότι για:

  • Κάθε 300 Ημέρες Ασφάλισης (ΗΑ) που πραγματοποιεί ο εργαζόμενος συνταξιούχος και μέχρι τη συμπλήρωση 7.500 ΗΑ, το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης θα αυξάνεται κατά 4%.

Κάθε 300 ΗΑ, πάνω από τις 7.500 ΗΑ, το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης θα προσαυξάνεται κατά 3%.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΤΕΑ, από νόμο του 2011 (ν.3996/2011 άρθρο 44) προβλέφθηκε ότι στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΕΑΜ, δηλαδή του επικουρικού ταμείου του ΙΚΑ, θα υπάγονται και οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι.

Το ΕΤΕΑΜ ωστόσο, από το 2013 και μετά, έχει ενταχθεί στο ΕΤΕΑ. Οι συγκεκριμένες προσαυξήσεις ισχύουν για χρόνο ασφάλισης που διανύθηκε έως 31 Δεκεμβρίου 2014.
Διευκρινίζεται επίσης ότι με τον Ν. 4387/2016 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

H Rheinmetall εξαγοράζει την αμερικανική εξοπλιστική Loc

Εν μέσω ενός δύσκολου καλοκαιριού, ο επικερδής εξοπλιστικός κολοσσός της Γερμανίας Rheinmetall προχωρά στην εξαγορά …