Προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και εκπαιδευτικών Ελλάδας-Αυστραλίας

ypoyrgeiopaideias

Συντονίζεται το υπουργείο Παιδείας για τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, με σύσκεψη στο υπουργείο όπου συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1.Προγράμματα φιλοξενίας παιδιών από την Αυστραλία σε κατασκηνώσεις, που συμπεριλαμβάνουν διαμονή, διατροφή και εκπαιδευτικές εκδρομές.

2. Προγράμματα ανταλλαγής μαθητών μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, ειδικά από Α’ Γυμνασίου μέχρι Α’ Λυκείου, που αφορούν φιλοξενία σε οικογένειες και φοίτηση σε σχολείο μαζί με τα παιδιά της ανάδοχης οικογένειας.

3.Προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών από την Αυστραλία στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, που περιλαμβάνουν φιλοξενία και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα

4.Ενίσχυση του θεσμού των αποσπασμένων στην Αυστραλία εκπαιδευτικών και ποιοτική αξιολόγηση των υποψηφίων.

Η σύσκεψη διεξήχθη υπό του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη με την βουλευτή Καρδίτσας, κ. Κατσαβρία-Σιδηροπούλου και τον κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσακλόγλου: Ξεκινά σύντομα η αυτόνομη επενδυτική λειτουργία του ΤΕΚΑ

Αναφορικά με την πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε πως, έως τώρα, έχει …