Ναυτεργάτες Δ.Ε: "Επαγγελματίες συνδικαλιστές κατέλαβαν χωρίς εκλογές τα ναυτεργατικά σωματεία τη δεκαετία του 80'"

 
Η Διοίκηση και τα μέλη του "Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ", θα ήθελαν να ευχαριστήσουν απο τα βάθη της καρδιάς τους, το συνάδελφο και απόμαχο της θάλασσας, για την επιστολή του με τα τόσα θερμά του λόγια στο "ergasianews.gr".(ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΗΣ: “Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ δίνει μάχη να κρατήσει την ισόβια συνδικαλιστική του καρέκλα”)
Τέτοιες φωνές μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά για το καλό του κλάδου μας και όλων των συναδέλφων, όλων των ειδικοτήτων, αλλά και των ναυτικών που έχουν βγει στην σύνταξη. Η "καρέκλα" είναι γλυκιά, το ίδιο και η εξουσία έχει την δική της δύναμη και"αίγλη". Πραγματικά τα προβλήματα είναι πολλά. Αυτοί που κάποτε ανέλαβαν να αντιπροσωπεύσουν το συνδικαλιστικό ναυτικό κίνημα "γαντζώθηκαν" στις καρέκλες τους και τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τους..."κατεβάσει" από αυτές! Δεκαετία του 80' και κάτω απο τις όποιες συγκυρίες, που τους βοήθησαν να βρεθούν στην εξουσία του ναυτικού κινήματος, κάποιοι πήραν χωρίς εκλογές τα ναυτεργατικά προεδρεία.
Ναυτικοί χάθηκαν στους χώρους εργασίας τους, συνδικαλιστές του χώρου πάλεψαν για να μπορέσουν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της εργασίας, και όταν με το καλό πάνε στην "απομαχεία" να μπορέσουν και αυτοί να απολαύσουν τις οικογένειές τους...!
Τα χρόνια πέρασαν οι συνδικαλιστές γίνανε 《επαγγελματίες》και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το πέρασμα του χρόνου, αλλά και να παρακολουθήσουν τις όποιες αλλαγές τις κοινωνίας ...γενικά! Δεν άφησαν υγιείς δυνάμεις να συνεχίσουν αυτά που και οι ίδιοι βρήκαν από κάποιους άλλους, που πραγματικά η "ιστορία" τους δικαιώνει. Τότε που οι ναυτικοί πήγαιναν πορεία στο "Καστρί" του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε που πήγανε το άψυχο κορμί του συνάδελφου "μακαρίτη" ναύτη Γεωργίου Ζαρέντη από το Αγρίνιο στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κύριο Κατσιφάρα. Και τιμωρήθηκαν κάποιοι για την πράξη τους αυτή. Που είναι οι αγώνες αυτοί, γιατί τους έχουν "...ξεπουλήσει...";
Η δουλειά τους είναι να υπηρετούν τα συμφέροντα του ναυτικού, που θαλασσοπνίγεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και όχι να ασχολούνται με θέματα που δεν είναι στην αρμοδιότητά τους. Γιατί διέγραφαν οποιονδήποτε, πήγαινε να σηκώσει "κεφάλι" και να πάει αντίθετα, στα δικά τους λεγόμενα και πεπραγμένα; Διαγραφή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝΕΝ, συνάδελφου ναύτη Δ.Πανάγου του "Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών", με το έτσι θέλω! Αυτός είναι ο συνδικαλισμός και ο σεβασμός στους "θεσμούς". Θεσμούς που και αυτοί παρέλαβαν από τους παλαιότερους και αυτοί τους "υμνούνε" με άρθρα τους.
Η ιστορία θα τους κρίνει. Με την χώρα στα μνημόνια και με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και εμείς σαν ναυτικοί, έπρεπε να κάνουν κάτι για το επάγγελμά μας και να το στηρίξουν με κάθε...κόστος! Η ασχολία τους με τα προβλήματα μας ήταν μηδαμινή, τον ναυτικό δεν τον στήριξαν και ασχολούνται με θέματα που δεν μας ακουμπάνε σαν εργαζομένους της θάλασσας.
Πολλές αντεναυτικές διατάξεις μας τις πέρασαν από το 2010 και μετά. Έτσι τώρα, έχουμε βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων. Συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικό, ταμείο ανεργίας, υγεία, εκπαίδευση, ανεργία, συνθέσεις πληρωμάτων, όλα στα"τάρταρα"...! Οι σειρές αυτές των συνδικαλιστών έκλεισαν των ιστορικό τους κύκλο. Νέες δυνάμεις πρέπει να εμφανιστούν και να παλέψουν για τα συμφέροντα των "ναυτικών"και να μπορέσουν να ξαναφέρουν πίσω τον σεβασμό και την αίγλη του ανθρώπου της θάλασσας. Εκ της Διοικήσεως.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε στην Κέρκυρα για το Πάσχα και είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη …