ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Αντισυνταγματικές οι προσλήψεις στο δημόσιο

Με επιθετικότητα προβάλλει το τελευταίο διάστημα η ΝΔ την αντίθεσή της με τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο δημόσιο καταγγέλλοντας σε υψηλούς τόνους το ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία πελατειακού κράτους. Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ παρέθεσε και συγκεκριμένα στοιχεία διαμηνύοντας αυτό που και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές πως «παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα γίνουν ανεκτές» από μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Στη ΝΔ προσπαθώντας να απαντήσουν στην κριτική που δέχονται από το Μαξίμου ότι θέλουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να προβούν σε απολύσεις αλλά ταυτόχρονα αφήνουν να εννοηθεί ότι όσοι μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ την τελευταία διετία δεν θα πρέπει να αισθάνονται διασφαλισμένοι και αυτό γιατί όπως επισημαίνουν στη ΝΔ με τις διαδικασίες που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση παραβιάζεται η συνταγματική νομιμότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, οι συμβασιούχοι έχουν αυξηθεί κατά 10.000 από το 2014, ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει αυξηθεί από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ενώ το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο έχει αυξηθεί, με το πρώτο εξάμηνο του 2016 η υπέρβαση να υπολογίζεται στα 146 εκ ευρώ.

Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κάνοντας λόγο για παραβίαση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει -όπως είπε χαρακτηριστικά- τη μονιμοποίηση συμβασιούχων. Ταυτόχρονα κατήγγειλε νομιμοποιήσεις μισθολογικών δαπανών που έχουν κριθεί παράνομες από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΣτΕ, ενώ την ίδια στιγμή το Δημόσιο έχει παραιτηθεί από τα συμφέροντά του ως εργοδότης στα δικαστήρια όταν κρίνονται υποθέσεις συμβασιούχων που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Στη ΝΔ σημειώνει το NEWS 24|7, σηκώνουν ιδιαίτερα το θέμα καθώς εκτιμούν ότι έτσι γίνονται πιο αποδεικτικοί όταν μιλούν για τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη φορομπηκτική πολιτική που εφαρμόζει για να συντηρήσει κρατικοδίαιτο κομματικό στρατό, ενώ με τον τρόπο αυτό μπορούν να απευθύνονται σε ένα κοινωνικό ακροατήριο το οποίο ακούει με προσοχή τη ρητορική της ΝΔ περί «αξιοκρατίας».

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να αμβλύνει τις όποιες αρνητικές εντυπώσεις δημιουργούνται, τις οποίες έτσι και αλλιώς θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση για «σχέδιο απολύσεων του Μητσοτάκη» και υποστηρίζουν ότι «κάθε παράνομη μονιμοποίηση στερεί τη δυνατότητα πχ από ένα νέο νοσηλευτή ή γιατρό να προσληφθεί σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεϊμαράκης: Τρόλαρε τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είμαι σχολιαστής ούτε απολογητής κανενός. Δε με απασχολεί», είπε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής  Με …