Τώρα έρχονται τα δύσκολα για τους οφειλέτες του...Σώρρα

Μετά το σχέδιο διείσδυσης της οργάνωσης του Α. Σώρρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξεκίνησε η οργανωμένη αποστολή εξωδίκων σε ΔΟΥ από οφειλέτες που απαιτούν την κάλυψη των χρεών τους από την «περιουσία» για την οποία μιλάει ο Σώρρας. Ηδη, από το 2013 είχε σταλεί σε εφορίες σχέδιο απάντησης στα εξώδικα, βασισμένο σε οδηγίες του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Οι οφειλέτες ενημερώνονταν ότι όσα υποστηρίζουν δεν έχουν ισχύ και ότι εξακολουθούν να κινδυνεύουν με πρόστιμα και κατασχέσεις.

Παρά τις προειδοποιήσεις, όμως, σταδιακά ο αριθμός των εξωδίκων αυξήθηκε. Ενδεικτικά, σε μεγάλη εφορία της επαρχίας το 2015 είχαν σταλεί 3 εξώδικα, ενώ το 2016 έφτασαν τα 550. Επικεφαλής των ΔΟΥ εκτιμούν ότι σε όλη τη χώρα τα αντίστοιχα εξώδικα μπορεί να αγγίζουν πλέον τις 6.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι αποστολείς των εξωδίκων είναι συνήθως αγρότες, ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων ή μαντρών αυτοκινήτων. Μεταξύ τους υπάρχουν και μεγαλοοφειλέτες όπως ένας έμπορος στην Αττική με χρέη δύο εκατομμυρίων ευρώ. Ηδη έχουν δεσμευθεί από την αρμόδια ΔΟΥ ακίνητά του και σύντομα κάποια από αυτά πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό. Η εκτύπωση του εξωδίκου κοστολογείται στα 17 ευρώ από την «Ελλήνων Συνέλευσις», ενώ ζητούνται και επιπλέον χρήματα για τα έξοδα του δικαστικού επιμελητή.

Εφοριακοί που μίλησαν στην «Καθημερινή» θεωρούν ότι σκοπός των αποστολέων αυτών των εξωδίκων είναι ο εγκλωβισμός των υπαλλήλων των ΔΟΥ σε ένα «απέραντο χαρτοβασίλειο», ο αποπροσανατολισμός τους από άλλες υποθέσεις και η σπατάλη του χρόνου τους.

Μηνυτήρια αναφορά

Προκειμένου να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση, στα τέλη Νοεμβρίου ο δικηγορικός σύλλογος Ηρακλείου Κρήτης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σε αυτήν αναφέρει ότι όσοι «ακολουθήσουν αβάσιμες και παραπλανητικές συμβουλές κινδυνεύουν να δουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να κατάσχονται και να εκπλειστηριάζονται για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Στροφή» επιφυλάσσουν οι κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία

Την Τετάρτη διεξάγονται στη Βόρεια Μακεδονία βουλευτικές εκλογές και ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. …