Στην φιλανθρωπία οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ επειδή δεν προκαταβάλει πανάκριβες εξετάσεις

image

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ αναγκάζονται να ζητούν φιλανθρωπία γιατί το ταμείο δεν πληρώνει προκαταβολικά μεγάλης αξίας εξετάσεις. Θύμα αυτής της γραφειοκρατικής και προσβλητικής για τους ασφαλισμένους νοοτροπία των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με το news247.gr, μια καρκινοπαθή από την Κρήτη η οποία δεν μπορούσε να πληρώσει μια υψηλής ευκρίνειας τομογραφία στον “Ευαγγελισμό”.
Η συγκεκριμένη εξέταση είναι ακριβή, της ποζιτρονιακής υπολογιστικής τομογραφίας -της γνωστής ως PET/CT- με την οποία γίνεται διάγνωση του σταδίου του κακοήθους όγκου ή αξιολογεί την ανταπόκριση στη θεραπεία (ακτινοθεραπεία ή και χημειοθεραπεία).

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ριζοσπάστης”, στον «Ευαγγελισμό» η εξέταση PET/CT κοστολογείται 1.500 ευρώ, αλλά στον ιδιωτικό τομέα ο ασθενής πληρώνει από 2.500 – 3.000 ευρώ. Οι ασφαλισμένοι πρώτα πληρώνουν την εξέταση και στη συνέχεια εισπράττουν από το Ταμείο τους το ποσό των 1.500 ευρώ ή αντίστοιχα μειωμένο κατά το ποσοστό που προβλέπει ο κανονισμός παροχών του Ταμείου τους.
Μάλιστα η συγκεκριμένη ασθενής, μητέρα τριών παιδιών, μίλησε στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” της ΝΕΤ όπου και δήλωσε πως έχει σταματήσει τη θεραπεία της εδώ και τρεις μήνες, καθώς δεν έχει χρήματα κάνει την εξέταση.
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Ιωάννης Σαρηβουγιούκας, ο οποίος παραδέχτηκε το πρόβλημα και υποστήριξε ότι θα υπάρξει ρύθμιση στο μέλλον για να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.
Ευτυχώς για τη γυναίκα, στην εκπομπή βρισκόταν και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και μετά τη συνολική πίεση που ασκήθηκε, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ δεσμεύτηκε ότι η ασθενής θα κάνει την εξέταση στον “Ευαγγελισμό”, χωρίς να πληρώσει τα 1.500 ευρώ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …