Εργοδότης έδειρε την εργαζόμενη...που ζητούσε το δώρο Πάσχα !

Στα άκρα και σε συνθήκες "ζούγκλας" οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλαδα ...

"Απαίτησε από τη Μεγάλη Εβδομάδα την καταβολή του δώρου, το οποίο της όφειλε η επιχείρηση όπου εργάζεται.
Την Τρίτη του Πάσχα, ωστόσο, αντί για το δώρο η εργαζόμενη κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων με τραύματα αφού την ξυλοφόρτωσε ο εργοδότης της, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Κορνίλιος» στην περιοχή της Χαλκηδόνας, κ.Τσαλώνης, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγείται αύριο στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για επιβολή νέων ηθών
 εκ μέρους επιχειρηματιών, όπου η βίαιη αντιμετώπιση απλών και νόμιμων αιτημάτων από τους εργαζόμενους αντιμετωπίζεται με όρους «Φαρ Ουέστ», όπου νόμος είναι ο νόμος του ισχυρού.

Η εργαζόμενη καθαρίστρια, ονόματι Θωμαΐς Αραμπατζή, ζητούσε επί μέρες να της κατατεθεί το επίδομα Πάσχα. Ο εργοδότης την παραπλανούσε αναβάλλοντας την πληρωμή, έως ότου την Τρίτη του Πάσχα, κακοποίησε βάναυσα την εργαζόμενη η οποία και κατέφυγε στο οικείο Κέντρο Υγείας. Αργότερα, την Τρίτη συγκεκριμένα μετά το Πάσχα, η εργαζόμενη προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα στα Κουφάλια και κατέθεσε μήνυση κατά του εργοδότη της.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν διασταυρωθεί και επιβεβαιωθεί από το ρεπορτάζ της «zougla.gr» η οποία ήλθε σε επαφή τόσο με το Αστυνομικό Τμήμα, το Κέντρο Υγείας στα Κουφάλια, τον πρόεδρο του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης, όσο και με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χρήστος Τσαραμπουλίδης, μας δήλωσε ότι υπήρχε καταγγελία πριν από μέρες για τον συγκεκριμένο εργοδότη, ο οποίος δεν κατέβαλε το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους. Ο 54χρονος εργοδότης επιτέθηκε στην 45χρονη καθαρίστρια, όταν εκείνη ζήτησε το δώρο του Πάσχα και απείλησε ότι θα τον καταγγείλει, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σωματικές βλάβες."
http://www.zougla.gr/

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Χάρη Δούκα - Εκρέμ Ιμάμογλου

Οπως αναφέρει ο Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του στο facebook σήμερα είχε διμερή συνάντηση με …