ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ: Ο εργοδότης μου με πλάκωσε στο ξύλο και μετά με έφτυσε

Σε ζούκλα μετατρέπεται ο στίβος των εργασιακών σχέσεων το τελευταίο διάστημα, με ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους να πέφτουν θύματα βίαιων επιθέσεων από εργοδότες, όταν οι πρώτοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εργαζόμενος σε γνωστή αλυσίδα ταχυφαγίων της περιοχής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και δημόσιου εξευτελισμού από τον εργοδότη του επειδή απλά ζήτησε να του καταβληθούν 2.500 ευρώ, που του οφείλονταν από δεδουλευμένες αποδοχές. Για την ακρίβεια, κατά τη λήξη της βάρδιας του, ο εργαζόμενος ζήτησε από τον εργοδότη να του καταβάλει οφειλόμενα τεσσάρων (4) μηνών διότι αντιμετώπιζε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Ο εργοδότης απάντησε αρνητικά στον εργαζόμενο και με έντονο ύφος του ανακοίνωσε ότι απολύεται. Ο εργαζόμενος επέμεινε στην ολοσχερή εξόφληση των δεδουλευμένων του και αξίωσε να του καταβληθεί και η αποζημίωση απόλυσης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν αποδέχεται την απόλυση αν αυτή δεν συνοδεύεται από τη νόμιμη αποζημίωση.
Η επιμονή του εργαζόμενου στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας εξόργισε τον "θερμόαιμο" εργοδότη (προφανώς δεν είχε συνηθίσει να διεκδικούν οι εργαζόμενοί του τα δικαιώματα τους), ο οποίος άρχισε να σπρώχνει και να βρίζει τον υπάλληλο, προκειμένου να τον πετάξει εκτός εργασιακού χώρου. Από τις σπρωξιές και τους προπηλακισμούς του εργοδότη, ο υπάλληλος έχασε την ισοροπία του και έπεσε στο πάτωμα, γεγονός που δεν "συγκίνησε" τον τσαμπουκά εργοδότη, που συνέχισε να τον βρίζει και να προσπαθεί να τον πετάξει δια της βίας εκτός καταστήματος.
Αφού τελικά ο εργοδότης είδε ότι η βία δεν αποδίδει, άρχισε να φτύνει στο πρόσωπο τον εργαζόμενο και να τον εξευτελίζει μπροστά στο έντρομο και αμήχανο προσωπικό του καταστήματος. Ο εργαζόμενος απείλησε με μήνυση τον εργοδότη και είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία, αλλά δυστυχώς κανένας από τους συνάδελφούς του δεν δήλωνε προθυμία να καταθέσει ως μάρτυρας του περιστατικού. Τελικά όταν ο εργαζόμενος κάλεσε από το κινητό του τον αδερφό του, ο εργοδότης τράπηκε σε φυγή από το κατάστημα. Λίγη ώρα αργότερα ο εργαζόμενος δέχθηκε κλήση στο κινητό του από τον "μετανοιωμένο" εργοδότη , που του ζήτησε να μην δωθεί συνέχεια στο περιστατικό με την υπόσχεση να του καταβάλει εξολοκλήρου τα δεδουλευμένα και να ανακαλέσει την απόλυσή του.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα στον εργαζόμενο της αλυσίδας ταχυφαγίων, ούτε έχει επανέλθει στα καθήκοντά του. Σε επικοινωνία που είχε ο εργαζόμενος με το ERGASIANEWS, ζήτησε να μην αναφερθεί επί του παρόντος τ' όνομα της αλυσίδας ταχυφαγίων, διότι έχει δώσει διορία στον εργοδότη του μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, ώστε να τηρήσει τη δέσμευσή του.
Το παραπάνω περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας διότι βρέθηκε κάποιος εργαζόμενος να το καταγγείλει. Δυστυχώς τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν  καθημερινά σε χώρους δουλειάς, αλλά τις περισσότερες φορές οι εργαζόμενοι φοβούνται να τα καταγγείλουν. Να σημειώσουμε ότι ανάλογο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν τον περασμένο Μάιο εργαζόμενος της γνωστής αλυσίδας EVEREST είχε καταγγείλει παρόμοιο περιστατικό στα Καμίνια. Τώρα ένας άλλος συνάδελφός του, εργαζόμενος και αυτός σε άλλη αλυσίδα ταχυφαγίων πέφτει και αυτός θύμα ξυλοδαρμού στην πόλη μας.
Το ERGASIANEWS βρίσκεται σε επαφή με τον ερργαζόμενο και μόλις εκείνος δώσει το "πράσινο φώς" δεν θα διστάσουμε να δημοσιοποιήσουμε την επωνυμία της αλυσίδας ταχυφαγίων, καθώς επίσης και τα πλήρη στοιχεία του τσαμπουκά εργοδότη. Βλέπετε εμείς δεν πληρωνόμαστε για να διαφημίζουμε προϊόντα και υπηρεσίες εργοδοτών και συνεπώς δεν έχουμε τις ίδιες "δεσμεύσεις" απέναντι τους. Μοναδική μας δέσμευση είναι αυτή που έχουμε αναλάβει προς τους εργαζόμενους της περιοχής μας, ν' αναδεικνύουμε τις καταγγελίες τους και ν' φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας σκοτεινές πτυχές και "βρώμικες" συμπεριφορές  εργοδοτών.
ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL: ergasianews@gmail.com
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …