Αμίαντος: 100.000 θύματα κάθε χρόνο

Σε 100.000 ανέρχονται κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι-θύματα του αμιάντου παγκοσμίως σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.
Παρότι η χρήση αμιάντου (κυρίως στις κατασκευές) έχει απαγορευτεί από το 2005 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η παραγωγή του έχει υποδιπλασιαστεί από το 1988 ως σήμερα, οι χώρες-παραγωγοί δείχνουν να αγνοούν τις αποδείξεις για τη βλαβερή επίδραση του υλικού στην ανθρώπινη υγεία.
Ρωσία, Κιργιζία, Καζακστάν, Κίνα και Καναδάς, μεταξύ άλλων, δεν έχουν απαγορεύσει την παραγωγή και χρήση αμιάντου, καθώς διαθέτουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα παγκοσμίως.
Μάλιστα καναδικές εταιρείες έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια υποβιβασμού των συνεπειών της χρήσης αμιάντου, καθώς η χώρα διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα.
Ινδία, Κίνα, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες είναι οι μεγαλύτεροι «καταναλωτές» αμιάντου λόγω του χαμηλού κόστους του υλικού.
Ο αμιάντος κατηγορείται για την εμφάνιση μεσοθηλιώματος (είδος καρκίνου), πνευμονοκονίασης αμιάντου, καρκίνου του λάρυγγα και των πνευμόνων και ασθένειες του υπεζωκότα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …