ΟΤΕ: Παράταση για τις αλλαγές στα εργασιακά

Μία εβδομάδα παράταση δόθηκε στους εργαζόμενους του ΟΤΕ χθες, ημερομηνία εκπνοής της αρχικής προθεσμίας για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να υπάρξει σημαντική μείωση τους εργασιακού κόστους. Χθες πραγματοποιήθηκε μία ακόμα μαραθώνια συνάντηση των δύο πλευρών, όπου οι εργαζόμενοι ζήτησαν να διασφαλιστούν οι θέσεις των 127 εργαζόμενων, οι οποίοι εργάζονται σε καταστήματα σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές που θα κλείσουν.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα, ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να

 συνεχίσουν να απασχολούνται από τον ΟΤΕ σε άλλες υπηρεσίες είτε να υπάρξει μετά από δικό τους αίτημα αποχώρηση με κίνητρα. Οσον αφορά τη νέα συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν επιπλέον χρόνο, προκειμένου να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη γνωστοποιήσει στη διοίκηση ποια είναι τα μέτρα που δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά και αυτά αφορούν την τετραήμερη εργασία, την άρση της μονιμότητας και την εκ περιτροπής εργασία.
Ωστόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο παγώματος των μισθών, χωρίς ωστόσο, να θίγονται όσοι αναμένεται να φύγουν με συνταξιοδότηση. Από την πλευρά της η διοίκηση καταλογίζει στους εργαζόμενους ότι δεν κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την περικοπή του εργασιακού κόστους στον Οργανισμό. Μάλιστα η διοίκηση έχει ήδη προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας με την Ομοσπονδία των εργαζομένων, θα προχωρήσει μονομερώς σε αλλαγές στον τομέα των εργασιακών.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …