ΓΣΕΕ: Ανοίγουν την πόρτα για αμοιβές τύπου Κίνας

Εντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις προωθούμνες αλλαγές στα εργασιακά, μετά την σημερινή κυβερνητική σύσκεψη.
«Όχι μόνο 'το βαρέλι δεν έχει πάτο', αλλά και η κυβερνητική υποχωρητικότητα δεν έχει τελειωμό», σχολίασε ο κ. Παναγόπουλος, κατηγόρωντας την κυβέρνηση ότι παραχωρεί ολοσχερώς όλα όσα ζήτησε η τρόικα για τις Συλλογικές Συμβάσεις, καταργώντας το εργατικό δίκαιο και το συνταγματικό πλαίσιο που το περιβάλλει.
«Ας μην κοπιάζει άλλο η κυβέρνηση να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ. Με τέτοιες αποφάσεις βγάζει τους Έλληνες εργαζόμενους εκτός ευρωπαϊκής προστασίας, εκτός ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, εκτός ευρωπαϊκού πολιτισμού, δηλαδή εκτός αυτού που είναι η πραγματική Ευρώπη», πρόσθεσε.
Απηύθυνε τέλος ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση να μην νομοθετήσει «αυτά που η τρόικα επιτάσσει», προειδοποιώντας ότι με αυτόν τον τρόπο «ανοίγει την πόρτα ή μάλλον γκρεμίζει τους τοίχους για αμοιβές και εργασιακές σχέσεις τύπου Κίνας, Ινδίας και χωρών του Τρίτου Κόσμου».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …