ΠΑΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ: Αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ..παραμένουν όμως στην ΠΑΣΚΕ

Με μία ανακοίνωση η οποία εκφράζει την πλήρη της αντίθεση στην πολιτική που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της «ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών» και τα μέλη της, αποχωρούν από το κόμμα. Σε επικοινωνία που είχε το ERGASIANEWS με μέλη της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών δηλώθηκε ότι "Αποχωρούμε από το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ των δικών μας δημοκρατικών αρχών και αξιών....παραμένουμε όμως στην ΠΑΣΚΕ η οποία εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει και να υπερασπίζεται με υπευθυνότητα τα δικαιώματα των εργαζομένων".
«Με συναίσθηση της ευθύνης έναντι αυτών που εκπροσωπούμε αλλά και του εαυτού μας, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ως φυσικά μέλη πλέον, καθώς πριν από λίγους μήνες είχαμε διαχωρίσει τη θέση μας από την Κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί. Η ασκούμενη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση. Η πολιτική αυτή δεν έχει καμιά σχέση όχι μόνο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και με τη φυσιογνωμία του Κινήματος.
Το οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας ήταν γνωστό όταν ο λαός εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υποστηρίξαμε προεκλογικά λύσεις που ήταν σύμφωνες με τις αρχές μας αλλά και που εξακολουθούν να υποστηρίζονται από έγκριτους οικονομολόγους ανά τον κόσμο. Για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, η πολιτική που εφαρμόζεται είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση υιοθετώντας νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση ακύρωσαν τις βασικές αρχές του Κινήματος που ήταν η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία. Ακύρωσαν την ιδεολογία μας και το χειρότερο ακύρωσαν τις ελπίδες ολόκληρου του λαού.
Για όσα εφαρμόζονται στο όνομα της «μη χρεοκοπίας» δεν υπάρχει πολιτική νομιμοποίηση ούτε από την κοινωνία ούτε από το Κόμμα. Μέσα στη διετία που πέρασε κάθε όριο υπομονής εξαντλήθηκε. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο παραμέναμε στο ΠΑΣΟΚ ήταν συναισθηματικός. Παρ’ ότι ακούσαμε ότι «μαζί τα φάγαμε», ότι «ταλαιπωρούμε» το σύνολο του ελληνικού λαού, παρ’ ότι χάσαμε σχεδόν 40% από τους μισθούς μας. Παρ’ ότι στο χώρο μας εφαρμόστηκε ένας νόμος με τον οποίο εκδιώχτηκε το 40% του προσωπικού. «Σηκώσαμε τα μανίκια» μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος γνωρίζοντας ότι η επιβίωσή μας είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία του.
Σήμερα καλούμαστε εκ νέου να θυσιαστούμε στο βωμό της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης. Καλούμαστε να συνεισφέρουμε με περαιτέρω «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων. Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το αν οδηγούνται οι εργαζόμενοι στην οικονομική καταστροφή. Αδιαφορεί για το αν κατασχεθούν περιουσίες και σπίτια. Αρκεί να ικανοποιηθούν οι δανειστές οι οποίοι απαιτούν να «χυθεί αίμα» εργαζόμενων. Ως εδώ. Σταματήστε έστω και την τελευταία στιγμή. Σταματήστε να «εξαγνίζετε» την πολιτική σας στην ασφάλεια των τηλεοπτικών παραθύρων. Ρωτήστε τους πολίτες. Θα σας πουν ότι οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα είναι ολέθριες για τη χώρα. Θα είναι ολέθριες για την δημοκρατική παράταξη στο όνομα της οποίας συντελείται το έγκλημα σε βάρος του λαού.
Δεν μπορεί στο όνομα των αναγκών της οικονομίας να ξεπερνιέται η ηθική και η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Φοβόμαστε ότι όταν οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπεράσουν την ηθική της, τότε «ο Θεός να βάλει το χέρι του» για όσα θα συμβούν.»
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γ. Οικονόμου: Η αλλαγή του ποινικού κώδικα απαντά σε κοινωνικά προβλήματα και ανάγκες

Η αλλαγή θα οδηγήσει σε επιτάχυνση έκδοσης αποφάσεων και ουσιαστική έκτιση των ποινών, τόνισε ο …