Στους ασφαλισμένους θα περάσει το κόστος από το «κούρεμα» των ομολόγων στις ασφαλιστικές

Οι Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες κατέχουν περίπου το 8% του δημόσιου χρέους της νότιας ζώνης των χωρών του ευρώ, δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν χωρίς την άντληση κεφαλαίων με το πέρασμα των ζημιών στους πελάτες τους.
Την διαπίστωση αυτή κάνει δημοσίευμα του Bloomberg με τίτλο «μετατόπιση των απωλειών στους ασφαλισμένους για να αντιμετωπίσουν την κρίση οι ασφαλιστικές» .
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι τα δύο τρίτα των πιθανών ζημιών στις ασφαλιστικές ανέρχεται σε € 235 000 000 000 (335.000 εκατομμύρια δολάρια) προέρχονται από
την έκθεση στο χρέος της Ελλάδας, της Ιταλίας , της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, σύμφωνα με το Bloomberg που οι υπολογισμοί βασίζονται σε δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από την JPMorgan Chase & Co ( JPM)
Ακόμη επισημαίνει , οι ασφαλιστικές με την συμμετοχή στα κέρδη των ασφαλίσεων ζωής, στα οποία οι πελάτες και οι πωλητές μοιράζονται τα κέρδη ή τις ζημίες από τις επενδύσεις τους, βοηθούνται πανευρωπαϊκά να ξεπεράσουν την διαγραφή των ελληνικών, πορτογαλικών και ιρλανδικών ομολόγων , λένε οι αναλυτές.
Αυτή η ικανότητα των ασφαλιστικών εταιριών να περάσου τις απώλειες στους ασφαλιζόμενους τις κάνει πιο ελκυστικές σε επενδύσεις από τις τράπεζες, λένε οι επενδυτές.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …