ΒΙ.ΠΕ.: σε διαθεσιμότητα 26 στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών συστημάτων, που λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. της Πάτρας και ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Παναγάκου, καθώς χθες ανακοινώθηκε από τη διοίκηση, ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 26 άτομα (κάτι που μπορεί να γίνει ακόμα και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Τα προβλήματα στη συγκεκριμένη μονάδα έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι, οπότε έχουν απολυθεί μέχρι σήμερα, περίπου 100 εργαζόμενοι.
Η βιομηχανία είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της με την προοπτική να απασχολήσει περίπου 300 άτομα προσωπικό και σήμερα εργάζονται σε αυτήν περίπου 110 άτομα.
Προχθές το μεσημέρι η διοίκηση της εταιρείας με ανακοίνωσή της καλούσε τους

εκπροσώπους των εργαζομένων σε συνάντηση, προκειμένου να τους ανακοινώσει τις προθέσεις της.
Η συνάντηση αυτή έγινε χθες το μεσημέρι και συμμετείχαν, ο Διευθυντής Εργοστασίου Δ. Βαρβιτσιώτης (πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων), ο υπεύθυνος Παραγωγής Αλέξανδρος Φραγκούλης, ο τεχνικός Διευθυντής Αντώνης Σουγιάς, το στέλεχος της εταιρείας κ. Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργος Μπρούλιας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Ο Δ. Βαρβιτσιώτης απέδωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση στη γενικότερη οικονομική κρίση. Ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «οι Κινέζοι είναι πιο φτηνοί, με αποτέλεσμα το ντόπιο προϊόν να μην μπορεί να πωληθεί στις αγορές» και ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων την απόφαση της εταιρείας να θέσει σε διαθεσιμότητα ένα ποσοστό εργαζομένων (26 άτομα), από 15 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012.
Ερωτηθείς από τους εργαζόμενους, ποιο θα είναι το μέλλον της μονάδας και αν θα ακολουθήσουν απολύσεις ή και άλλες διαθεσιμότητες, ο Δ. Βαρβιτσιώτης δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις, αλλά τόνισε, ότι μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς των διαθεσιμοτήτων και στο μέλλον.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αντιπρότειναν στη διοίκηση του εργοστασίου, αν είναι απαραίτητο, να υπάρξει διαθεσιμότητα εκ περιτροπής, συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο 26 συγκεκριμένα άτομα, αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό.
Επίσης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, ότι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και θα τους μεταφέρουν αμέσως μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν από το σύνολο των συναδέλφων τους. Ωστόσο, ο Δ. Βαρβιτσιώτης, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο του είναι αδιάφορο, αφού η απόφαση της εταιρείας για διαθεσιμότητα είναι δεδομένη.
Σήμερα, μέχρι το μεσημέρι, αναμένεται να αναρτηθεί ο κατάλογος, με τα ονόματα των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Την Κυριακή στις 7 το βράδυ, το Σωματείο των Εργαζομένων, καλεί όλους τους εργαζόμενους της βιομηχανίας των φωτοβολταϊκών σε συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, προκειμένου να συζητήσουν και να προσδιορίσουν την παραπέρα στάση τους.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι το εργοστάσιο οδεύει προς κλείσιμο και οι ίδιοι θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων της περιοχής. Γι’ αυτό, καλούν το Εργατικό Κέντρο, τους βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και το σύνολο των φορέων της Αχαΐας να βρεθούν στο πλευρό τους.
Πηγή: Attacktv.gr
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …