Χαρτζιλίκια των 150 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους των περισσότερων sites

Μισθοί - χαρτζιλίκια, 150 ευρώ, σε νεόκοπα sites, ιδιοκτησίας τηλεπερσόνων ή “φιρμών” των media...

Σε “ψιλικάτζιδικα” της ενημέρωσης μετατρέπονται τα απανταχού sites, portals και blogs, τα οποία συναγωνίζονται όχι για την ουσία της ενημέρωσης, αλλά για τον αριθμό των ημερήσιων "κλικ", ώστε να πάρουν περισσότερες διαφημίσεις. Ορισμένοι μετέρχονται και αθέμιτων μεθόδων για ν' "ανεβάσουν" το "κλικάρισμα" των ιστοσελίδων τους, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες εταιρειών εξειδικευμένων σε τέτοιου είδους πλασματικά "ανεβάσματα" της επισκεψιμότητας.
Τώρα που η κρίση....
και οι εκάστοτε «βαρόνοι» των media «κουρεύουν» τις εφημερίδες (τους) από την αγορά και ειδικά στην παρούσα συγκυρία που ανακάλυψαν τη φθηνή λύση του Internet, το «αυγό» της μαύρης, κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας μοιάζει να «ζεσταίνεται» κυρίως εκεί.
Στην περιοχή μας το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο, αφού, η "πίτα" της διαφήμισης είναι μικρότερη και κάποιοι την κρατούν αποκλειστικά για τον εαυτό τους και δεν μοιράζουν σεντς παραπάνω στους συντάκτες!
Με το… χριστιανικό περιτύλιγμα της
παροχής εργασίας σε καιρούς που οι απολύσεις και η ανεργία είναι καθεστώς, η δημοσιογραφική εργασία κοστολογείται φθηνά, φθηνότατα με ποσά που προσβάλλουν πρώτα την αξιοπρέπεια και στη συνέχεια τη νοημοσύνη του εργαζόμενου.
Με εξαίρεση έναν, το πολύ δύο, Ομίλους που δραστηριοποιούνται στη διαδικτυακή ενημέρωση και αμείβουν τους εσωτερικούς συντάκτες με 1000 ευρώ και τους εξωτερικούς συνεργάτες με 500 – 600 ευρώ το μήνα, το σύνολο των διαδικτυακών ενημερωτικών επιχειρήσεων ολισθαίνει σε ποσά που φθάνουν και τα… 150 ευρώ το μήνα!
Το συγκεκριμένο χαρτζιλίκι καθιερώνουν σιγά – σιγά (μέχρι να γίνει καθεστώς), κυρίως νεόκοπα sites, ιδιοκτησίας τηλεπερσόνων ή “φιρμών” των Αθηναϊκών και τοπικών media σε ελεύθερη πτώση ή σε όψιμη ανάνηψη και σίγουρα προβληματίζουν για το πεδίο που διαμορφώνεται σε αυτού του είδους την αγορά.
Ενδεικτικά και για την ώρα, στα περισσότερα sites αυτού του είδους ισχύουν οι εξής ταρίφες:
Μόνιμος εσωτερικός συντάκτης, φουλ απασχόληση: 500 -600 ευρώ, με δελτίο παροχής υπηρεσιών φυσικά.
Μόνιμος εσωτερικός συντάκτης, μερικής απασχόλησης (στα χαρτιά), φουλ απασχόλησης επί του πρακτέου: 200 – 400 ευρώ.
Συντάκτης (από το σπίτι και όχι μόνο, πλην φουλ απασχόλησης): 150 – 200 ευρώ.
Εννοείται, ότι σε αυτού του είδους τα «μαγαζιά», ο όρος «δόκιμος» εκτιμάται πολύ και του δίνονται καθημερινώς και νέες ετυμολογικές ερμηνείες, ενώ επίσης εννοείται ότι λέξεις όπως «μισθολόγιο», «ασφάλιση», «ένσημα», «κλιμάκιο», «προϋπηρεσία», «πτυχία – μεταπτυχιακά», και άλλα δύσκολα, δεν λένε τίποτα στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων Μέσων, οπότε αν η σεπτή ΕΣΗΕΑ και η τοπική ΕΣΗΕΠΗΝ (η οποία ομολογουμένως δίνει άνιση μάχη αυτή την περίοδο) αναζητούν νέο πεδίο αγώνων, σίγουρα γνωρίζουν που να το… βρουν.
Όλα τα παραπάνω βεβαίως θα αφορούσαν και το ERGASIANEWS, το οποίο επί του παρόντος έχει επιλέξει να διατηρεί τον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα, σε πείσμα των καιρών, παρά το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα κάποιων ημερών, ξεπερνά άλλα επαγγελματικά - κερδοσκοπικά sites, blogs και portals.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τι εισοδήματα δηλώνουμε – Στα χαρτιά η Ελλάδα δεν έχει πλούσιους…

Εισόδημα άνω των 100.000 δηλώνουν μόνο 27.000 πολίτες, ενώ 4 στους 10 εμφανίζονται να ζουν …