Οι εργαζόμενοι της ΕΥΠ καταγγέλλουν "σκοτεινές διαδικασίες" στις προσλήψεις

Image

Παράνομες προσλήψεις στην ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων της Υπηρεσίας. Η ΟΜΕ ΕΥΠ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «σκοτεινές διαδικασίες» στην στελέχωση των μυστικών υπηρεσιών και επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην διοικητή της Υπηρεσίας, Ιωάννη Κοραντή, νυν βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ. Παράλληλα, επικροτεί την αλλαγή στην διαδικασία στελέχωσης της Υπηρεσίας στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.

«Επιτέλους στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΟΜΕ ΕΥΠ, «μπαίνει τέλος σε σκοτεινές διαδικασίες που δημιουργούν φαινόμενα πελατειακής συναλλαγής και παραγοντισμού. Επιτέλους στην ΕΥΠ μπαίνει τέλος στις

διαδικασίες κοροϊδίας που είχε υιοθετήσει η Διοίκηση Κοραντή αφού οι «διαγωνισμοί» επί των ημερών του ήταν κρυφοί».

Συγκεκριμένα, η ΟΜΕ ΕΥΠ αναφέρεται στην προκήρυξη «διαγωνισμού» για την πρόσληψη 14 υπαλλήλων. «Οι γραπτές και προφορικές εξετάσεις και η ανακοίνωση τους διήρκησαν πέντε εργάσιμές ημέρες», επισημαίνει. «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ την προκήρυξη του Αυγούστου του 2007», καταλήγει, «όπου ανακοινώθηκε Δευτέρα μεσημέρι 13/8 και έληγε ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο».
Η ΟΜΕ ΕΥΠ δηλώνει πάντως υπερήφανη «διότι», όπως αναφέρει, «όλες οι υποθέσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις (πόρισμα Ρακιτζή) οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη προς διαλεύκανσή τους».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …