Μειωμένες αποδοχές από σήμερα στον ιδιωτικό τομέα!

Από σήμερα υπολογίζεται αυξημένη παρακράτηση φόρου, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και της επιβολής ετήσιας εισφοράς που θα εισαπράττεται μήνα - μήνα.

Έτσι ένας ιδιωτικός υπάλληλος που λαμβάνει σε ετήσια βάση μισθούς συνολικού ύψους 15.000 ευρώ θα διαπιστώσει από την 1η Ιανουαρίου 2012 μείωση στο μισθό του κατά 32 ευρώ, δηλαδή σε ετήσια βάση οι συνολικές απώλειες θα ανέλθουν σε περίπου 450 ευρώ. Στο ποσό αυτό θα περιληφθεί και η ετήσια εισφορά για τα εισοδήματα του 2012 που θα παρακρατείται κάθε μήνα από το μισθό του.
Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στο

γεγονός ότι ενώ την 1η Ιανουαρίου 2011 το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους ήταν 12.000 ευρώ, πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2012 το αφορολόγητο μειώθηκε κατά 7.000 ευρώ για να διαμορφωθεί πλέον στο επίπεδο των 5.000 ευρώ (από 30 έως 65 ετών).

Όμως, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, όταν υποβάλλει τη φορολογική δήλωσή του τον Μάϊο του 2012 θα κλειθεί να πληρώσει και έκτακτη εισφορά 150 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011.
Κατά συνέπεια μέσα στο 2012 θα επιβαρυνθεί τριπλά, αφού θα δεχθεί περαιτέρω πλήγμα από τη μείωση του αφορολογήτου, θα παρακρατείται η εισφορά του 2012 και θα πληρώσει και την εισφορά του 2011.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …