ΟΤΕ: Διαμάχη εργαζομένων και διοίκησης για τη ΣΣΕ

Της Μαρίας Μόσχου

Ανοιχτό αφήνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ το ενδεχόμενο να προχωρήσουν την ερχόμενη Πέμπτη ακόμα και σε καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή καλούν τους συναδέλφους τους να μη συμμετέχουν στο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού. Παράλληλα ζητούν από τη διοίκηση οι όροι της ΣΣΕ να εφαρμοστούν και στο ανώτατο μάνατζμεντ.
Με νέα ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι, ενώ δεν έχουν περάσει δύο μήνες που

υπεγράφη η ΣΣΕ στον ΟΤΕ, η Διοίκηση επιχειρεί να την καταστρατηγήσει με ιδιοτελείς προφάσεις. Μάλιστα αναφέρουν ότι η περικοπή που προβλέπεται από τη ΣΣΕ εφαρμόζεται από τη διοίκηση μόνο στο προσωπικό «της πρώτης γραμμής» και όχι στο προσωπικό που απαρτίζει ανώτερο management.

«Στρατός»
«Με την κίνηση αυτή, θέλει να διαχωρίσει αλλά και να στελεχώσει ''στρατό'' εφαρμογής αυθαιρέτου διευθυντικού δικαιώματος και 'φιμωμένους υποτελείς' για την εφαρμογή αντεργατικών μέτρων και πιέσεων (ωράρια, βάρδιες, αναδιοργάνωση κ.λπ.) σε βάρος των εργαζόμενων που σηκώνουν όλο το βάρος και της σύμβασης αλλά και της επιχείρησης», τονίζει χαρακτηριστικά η ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Την ίδια στιγμή η ΟΜΕ - ΟΤΕ καλεί κι φέτος τους εργαζόμενους να απαξιώσουν στην πράξη ακόμα και με την μη προσέλευσή τους το Σύστημα Αξιολόγησης Προσωπικού καθώς -όπως επισημαίνουν- οι αλλαγές που έγιναν από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, επιβεβαιώνουν τη θέση της Ομοσπονδίας για την αποτυχία του προηγούμενου ως προς το στόχο που πρέπει να έχει ένα τέτοιο σύστημα.
Αντιπαραθέσεις
Αιτία ευθείας αμφισβήτησης και αντιπαραθέσεων του συστήματος Αξιολόγησης Προσωπικού αναφέρουν επίσης ότι είναι και η αντίληψη που έχει περάσει ότι θα χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» για απολύσεις προσωπικού.
Στο πλαίσιο αυτό η ΟΜΕ-ΟΤΕ συγκαλεί το Διοικητικό της Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις της για τις επόμενες κινήσεις της.
Πηγή: Ημερησία
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …