Η Εμπορική άρχισε πρώτη την εφαρμογή του εργασιακού μεσαίωνα

Αποκάλυψη τώρα για το ποιοι ήταν οι κουκουλοφόροι που κάρφωσαν στην τρόικα τα μέτρα που έπρεπε να ζητήσει και που πριν ακόμη υπογραφεί η συμφωνία άρχισαν να διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις.
Ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται ακόμη στο Μαξίμου η Εμπορική τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κατάργηση των επιδομάτων που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση, προκαλώντας έτσι μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων κατά 17% – 18%. Άμεση ήταν η αντίδραση του συλλόγου των εργαζομένων της τράπεζας, οι οποίοι αποφάσισαν την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την ερχόμενη Παρασκευή και Δευτέρα.
Η επιχειρησιακή σύμβαση, που

καταργήθηκε με την απόφαση της διοίκησης της Εμπορικής, είχε λήξει τον περασμένο Ιούνιο και μέχρι και το Δεκέμβριο παρέμενε σε ισχύ λόγω της μετενέργειας.

Έτσι, ανακοινώθηκε με εγκύκλιο της διοίκησης προς όλο το προσωπικό πως σταματά-αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου- η καταβολή των επιδομάτων που είχαν κατοχυρωθεί μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις (από το 1994 και μετά).
Πρόκειται μεταξύ άλλων για το επιχειρησιακό επίδομα (που ανέρχεται σε 11.76%), την προσαύξηση που καταβάλλονταν με το επίδομα ισολογισμού ύψους 770 ευρώ, το επίδομα δικτύου, τις προσαυξήσεις που προβλέπονταν επί των επιδομάτων ευθύνης / βαθμίδας για ορισμένα καταστήματα (50%, 30% και 15% ανάλογα με το κατάστημα) και το επίδομα επικινδυνότητας (χρηματαποστολών).
Είναι ουσιαστικά η πρώτη εφαρμογή του εργασιακού μεσαίωνα που ζητά η τρόικα και προοιωνίζεται το τι θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Ποιοι θα έχουν από φέτος πλήρη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος - Σε ποιους δεν …