Υπέρ αξιοπρέπειας και ελπίδος....

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΤΙΤΑΝ A.E» ΠΑΤΡΑΣ ΟΔΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 20 – ΠΑΤΡΑ
 Αριθ. Πρωτ.: 1246
Ημ/νια: 13-02-2012
 Ανακοίνωση
Συνάδελφοι, σσες, οι αγώνες των εργαζομένων είναι γιορτή, δημοτικός χορός κι ανάγκη. 
Οι απεργίες που διεξήχθησαν πρόσφατα αλλά και όσες κινητοποιήσεις θα ακολουθήσουν, για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν είχαν και δεν θα έχουν,εως ότου έρθει η λευτεριά, κύριο και αποκλειστικό στόχο τις αδικίες που συνεχώς υφίστανται οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους και την σαθρότητα του γερασμένου και αδιέξοδου οικονομικού συστήματος. 
Οι αγώνες μας τώρα πια, επικεντρώνονται ενάντια στην κατάλυση της Δημοκρατίας και της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
Αρνούμεθα να βιώσουμε το εξαθλιωμένο παρόν που εκβιαστικά μας προσφέρουν, όπως αρνούμεθα να ελπίζουμε στο απάνθρωπο και αλυσοδεμένο μέλλον, που
μας «εξασφαλίζουν.

Οι φιγούρες του θεάτρου των πολιτικών σκιών και οι αχυράνθρωποι των κατ’ εξακολούθηση βιασμένων Θεσμών, Ιδεών και Αγώνων, αφού δεν κατάφεραν να πείσουν κανένα με τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», επιδόθηκαν στις Γερμανικές μεθόδους ναζιστικής προπαγάνδας, τον ντόπιο δοσιλογισμό και στον νέο-αναρχικό καπιταλιστικό εκβιασμό.

Όλοι μαζί συνειδητά, καταφέραμε να υπερασπίσουμε την υγιή συνδικαλιστική δράση και αποτέλεσμα, δίχως  εμβόλιμες κομματικές παρεμβάσεις και συνεργασίες με κομματικούς στρατούς. 
Τα καταφέραμε μόνοι μας και μακριά από όλους αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των κομματικών τους επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργούν ανερυθρίαστα σε κάθε απεργία, συντηρώντας τα νεόκτιστα «επαναστατικά» στρατόπεδα συγκέντρωσης, μέσω προπηλακισμών, εκβιασμών και αποκλεισμών, όλων όσων έχουν διαφορετικές ιδέες, απόψεις και δράση.  Εμείς δεν ΠΑΜΕ πουθενά με στυλίστες συνειδήσεων, αλυσοδεμένοι και χειραγωγούμενοι από το οποιοδήποτε χρώμα. Εμάς..., "μας αρέσουν όλα τα χρώματα αρκεί να μην ξεβάφουν. (Ένγκελς)
Το Σωματείο  μας βρίσκεται και θα συνεχίσει να κατοικεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων, προσπαθώντας ακούραστα έως την τελική νίκη του δίκαιου, του αγαθού και την δικαίωση των  προγονικών ιστορικών και ιδεολογικών καταβολών μας.
Το Σωματείο μας ήταν παρόν στο μεγαλειώδες χθεσινό συλλαλητήριο, πλάι στον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τουλάχιστον, άλλο ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας. Αντιμετωπίζοντας τόσο τις δυνάμεις κατοχής, όσο και τις δυνάμεις καταστολής των Συνταγματικών ελευθεριών. Βρεθήκαμε εν   μέσω δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και απρόκλητων όσο και αναίτιων επιθέσεων των γερμανικών ειδικών δυνάμεων.
Αφού άντεξαν οι υπερήφανα γερασμένοι και πολλαπλά καταπονημένοι ήρωες των σύγχρονών εθνικών απελευθερωτικών αγώνων, μπορούμε κι εμείς!       
Από αυτή την περήφανη, αξιοπρεπή και ευσυνείδητη θέση, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους μας που ανταποκρίθηκαν αγόγγυστα, στα κελεύσματα των καιρών, του σωματείου τους και της συλλογικής εθνικής συνείδησης, στις πρόσφατες απεργίες και κινητοποιήσεις.
Για πρώτη  φορά στα χρονικά της Τιτανικής συνδικαλιστικής δράσης προσεγγίσαμε το 100% της συμμετοχής των εργαζομένων σε 48ωρη απεργία και όχι, μόνο.  
Είμαστε περήφανοί για ‘σάς γιατί ότι κάνετε το κάνετε με επίγνωση. Θυσιάζοντας  το γάλα και το ψωμί των παιδιών σας, αγωνιζόμενοι αμετανόητα και συνειδητά,  υπέρ αξιοπρέπειας και ελπίδος. 
Είμαστε περήφανοι για εσάς, γιατί όπως όλοι όσοι φυλάττουν Θερμοπύλες, προτιμάτε ένα θλιβερό τέλος, παρά για μια θλιβερότητα δίχως τέλος.  Συνεχίζουμε όλοι μαζί ως το τέλος την επινίκια οδό και όχι την άβουλη βουλευτική, ενδοτική πολιτική αιδώ (ντροπή).

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος: Καλαμίδας Δημήτριος

Ο Γεν. Γραμματέας : Αγγελόπουλος Χ. Γεώργιος

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …

One comment

  1. Μπραβο,συναδελφοι!