Ο Σάλλας και τα ....σάλια

 

Το Reuters αυτός ο παγκόσμιος κολοσσός της ενημέρωσης, αποφάσισε σύμφωνα με τα ελληνικά δημοσιεύματα να συκοφαντήσει τον Μιχάλη Σάλλα, πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς. Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας τα sites αλλά και τα blogs (τις εφημερίδες δεν το συζητάμε τις έχω κόψει, δεν μου βρίσκεται εφημερίδα στο σπίτι ούτε για να καπνίσω ρέγγα). Παρότι λοιπόν όλοι σχεδόν γράφουν πως ο Σάλλας συκοφαντήθηκε, δεν γράφουν ποιά ήταν η συκοφαντία. Ποιό ήταν το θέμα για το οποίο το Reuters έπαιξε κορώνα γράμματα την εγκυρότητά του.
Αυτό που η Τράπεζα λοιπόν ονομάζει συκοφαντία, είναι ένα

εκτενές ρεπορτάζ το οποίο αναφέρει ανάμεσα στα πολλά, πως η οικογένεια Σάλλα, με διάφορες offshore εταιρείες, αγόραζε με δάνεια της Τράπεζας ακίνητα, τα οποία μεταπωλούσε στην Τράπεζα σε μεγαλύτερες τιμές. Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Σήμερα έπρεπε να έχουν ενεργοποιήσει εισαγγελικές εντολές έρευνας. Δεν έχει γίνει ακόμη. Τα δε sites, δημοσιεύουν την διάψευση Σάλλα, χωρίς το περιεχόμενο των καταγγελιών. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως το ίδιο κάνουν και τα blogs. Τα ανεξάρτητα blogs που δεν έχουν υποτίθεται διαφημιστική σχέση με τις Τράπεζες, κρατούν την ίδια τακτική. Τα σάλια περισσεύουν για τον Μιχάλη Σάλλα. Γιατί άραγε;

Μπήκαν όλοι αυτοί στον κόπο να ψάξουν τις καταγγελίες και κατέληξαν σε αρνητικό αποτέλεσμα μέσα σε 12 ώρες; Έχουν ελέγξει όσα έγραψε το Reuters και συμπέραναν πως το πρακτορείο συκοφαντεί; Ή μήπως είναι τόσο σίγουροι όλοι για την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και τα θεωρούν όλα αυτά παράλογα;
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και δημοσιεύματα που αναφέρουν με ιδιαίτερη ένταση, πως όλες αυτές οι καταγγελίες προέρχονται από πρώην τραπεζικό στέλεχος που έχει καταχραστεί 43 εκατομμύρια ευρώ. Θα μου επιτρέψουν εμένα έναν απλό εκδοροσφαγέα να ξαναρωτήσω: Είναι αληθινές οι καταγγελίες ή όχι; Αν έχουν γίνει τέτοιες αγοραπωλησίες υπάρχουν χαρτιά. Άρα δεν έχει σημασία ποιός τις κάνει αν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Και να για να προσθέσουμε ένα ακόμη ερώτημα σε αυτά που πρέπει να αποτελούν το δημοσιογραφικό δαιμόνιο: Διευθυντής τράπεζας καταχράστηκε 43 εκατομμύρια. Τόσο εύκολο είναι να ξεγελάσεις τις ελεγκτικές αρχές της Τράπεζας και να κλέψεις 43 εκατομμύρια; Γιατί η κυρία (ναι, για κυρία πρόκειται) λέει πως δεν καταχράστηκε, αλλά υλοποιούσε εντολές άνωθεν.
Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Θέλω να μάθω πρωτίστως ποιοί από αυτούς που δημοσιεύουν τις διαψεύσεις το έψαξαν. Γιατί δικαιούμαι να λέω πως δεν φταίει ο Σάλλας, αλλά τα σάλια τους.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …