Διώκονται οι επίορκοι υπάλληλοι του ΥΠΑΝ

Με ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και
δωροδοκία οι δύο επίορκοι εργαζόμενοι του υπουργείου Ανάπτυξης.
Αντιμέτωποι με ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία οι δύο επίορκοι εργαζόμενοι του υπουργείου Ανάπτυξης.
Με απόφαση του εισαγγελέα παραπέμπονται στον 27ο τακτικό ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη.
Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν χθες Παρασκευή, με την κατηγορία ότι ζητούσαν χρήματα από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ναύπλιο, προκειμένου να προωθήσουν την κοινοτική οικονομική ενίσχυση που

είχε ζητήσει και εκκρεμούσε από το 2009.

Πρόκειται για έναν 58χρονο και μία 56χρονη οι οποίοι υπηρετούν στο τμήμα προγραμματισμού και ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Οι δύο υπάλληλοι, σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, τον εκβίαζαν, ζητώντας του ως προμήθεια το 10% της επιχορήγησης ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εγκριθεί από το 2009 για την ανακαίνιση της ξενοδοχειακής του μονάδας και μετά από "παζάρια" το ποσό κατέβηκε από τις 300.000 στις 120.000 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το περιστατικό στη νέα γενική διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων, η οποία ενημέρωσε την οικονομική αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δύο υπάλληλοι, μόλις παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 10.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι ήταν η προκαταβολή που ζητούσαν.
Εκ μέρους των κατηγορουμένων, πάντως, η 56χρονη γυναίκα, μέσω του συνηγόρου της αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με όσα της αποδίδονται.
Υποστηρίζει ότι είχε δανείσει χρήματα στον συνάδελφό της, ο οποίος της τα επέστρεψε. Ισχυρίζεται, δε, πως δεν γνωρίζει από πού προέρχονταν αυτά τα χρήματα και δεν έχει ιδέα για το πώς βρέθηκε με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …