Μερικές απαντήσεις στους όψιμους "τιμητές" των Καλαβρύτων

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει από όλα τα μεγάλα αθηνοκεντρικά Μ.Μ.Ε. το γεγονός των 635 ψήφων που πήρε η χρυσή αυγή στα 77 εκλογικά τμήματα των 66 κοινοτήτων της επαρχίας Καλαβρύτων και που καταδικάζουμε όλοι μας.
Για τις ευθύνες των τοπικών παραγόντων κάναμε αναφορά χθες διότι θεωρούμε οτι η αυτοκριτική πρέπει να προηγείται.
Οφείλουμε όμως να δώσουμε και ορισμένες απαντήσεις σε όλο το λαϊκισμό και στους όψιμους υπερασπιστές της τιμής των Καλαβρυτινών και την πρόσκαιρη και επιφανειακή ενασχόληση τους με τα ηρωικά Καλάβρυτα κυρίως από μεγάλα Μ.Μ.Ε.
 
1. Κάθε χρόνο το Δεκέμβρη, τα ηρωικά Καλάβρυτα τιμούν τους ήρωες τους, πάνδημα και όπως αρμόζει σε ήρωες. Αλήθεια όλα εσείς τα ΜΜΕ κάθε χρόνο στις 13 Δεκέβρη που είσαστε;;;
Πέρυσι στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ -NEWS είχαμε γράψει και κοινοποιήσει προς όλα τα Μ.Μ.Ε. ( ημερομηνία άρθρου 14/1332/2011)
"Η 13η Δεκεμβρίου είναι μία μέρα που εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες -και όχι μόνον οι Καλαβρυτινοί- δεν πρέπει να ξεχνάμε. Αν τιμούμε και δοξάζουμε την 28η Οκτωβρίου για τον αγώνα που έδωσε ο λαός μας εναντίον τωνΝαζιστών, τότε δε θα πρέπει ποτέ να λησμονήσουμε και την 13η Δεκεμβρίου γιατί όπως ομολόγησε ακόμα και ο τότε γενικός στρατιωτικός διοικητής των Γερμανών στην Ελλάδα,το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων «συγκίνησε και συνένωσε τους Έλληνες - δυνάμωσε τον αγώνα τους εναντίων μας».
Δυστυχώς όμως για άλλη μια χρονιά τα "μεγάλα" αθηνοκεντρικά Μ.Μ.Ε. σιώπησαν επιδεικτικά. Η από μέρους τους αποχαύνωση του κόσμου, η παραπληροφόρηση και οι εντεταλμένες υπηρεσίες τους προς χάριν του κέρδους, συνεχίζεται. Τι να περιμένει όμως κανείς από ανιστόρητους που εν ονόματι της παγκοσμιοποίησης και του εξευρωπαϊσμού απαξιώνουν θυσίες ενός ολόκληρου λαού......"
 
2. Να θυμίσουμε στα μεγάλα Μ.Μ.Ε. την κινητοποίησή τους στην επίσκεψη του Παπανδρέου σαν πρωθυπουργού πέρυσι τον Μάιο όπου συνόδευε τον Καναδό Πρωθυπουργό, με τις απευθείας συνδέσεις και τους δεκάδες απεσταλμένους, ελικόπτερα, αστυνομία κλπ. Ποτέ όμως δεν το έκαναν για την 13η Δεκεμβρίου η την 25η Μαρτίου ως όφειλαν.

3. Πόσες φορές έχετε προβάλει το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
 4. Αλήθεια πόσοι από όλους εσάς, πολιτικούς, Μ.Μ.Ε. κλπ. έχετε αντιδράσει οταν τα σχολικά βιβλια δεν κάνουν καμια ουσιαστική αναφορά στην ηρωική σφαγή των Καλαβρύτων από τους Ναζιστές;

5. Τί έχετε κάνει όλοι εσεις σχετικά με τις Γερμανικές αποζημιώσεις και γιατί δεν έχετε καταγγείλει όλους αυτούς που έπαιξαν και παίζουν παιχνίδια υπέρ των Γερμανών; (δείτε μερικά στοιχεία ΕΔΩ
 
6. Να θυμίσουμε στα μεγάλα Μ.Μ.Ε. οτι σύμφωνα με τον νέο Καλλικράτη ο Δήμος Καλαβρύτων αποτελείται από 62 χωριά και είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της χώρας. Δεν υπέστησαν καταστροφές όλα τα χωριά από τους Γερμανούς και δεν έχουν όλα τις ίδιες μνήμες (χωρίς αυτό να μειώνει το τεράστιο λάθος στην ψήφιση νεοναζιστικού κινήματος). Στα τρια εκλογικά τμήματα της πόλης των Καλαβρύτων οι ψήφοι που έλαβε η χρυσή αυγή ήταν 44 !

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν να είστε πιό προσεκτικοί με τους Καλαβρυτινούς και την τιμημένη ιστορία τους. Υπάρχουν τρόποι να βοηθήσετε όταν σας καλούμε.

Η ιστορία μας είναι η περηφάνια μας! Η ιστορία μας είναι η κληρονομιά μας, το κειμήλιο των προγόνων μας, ποτισμένο με μαρτύρων, αγίων και ηρώων αίμα! Η ιστορία μας είναι το ανεκτίμητο καύχημα μας! Εν τέλει η ιστορία μας είναι η μαγκιά μας!"

η συντακτική ομάδα του
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …