Έκαναν απεργία τα ... κορίτσια του καμπαρέ!

Έκαναν απεργία τα ... κορίτσια του καμπαρέ! : Δεν γδύθηκαν για δύο βραδιές τα κορίτσια του «Crazy Horse» καθώς, για πρώτη φορά στην ιστορία του θρυλικού παριζιάνικου καμπαρέ, έκαναν απεργία!Οι χορεύτριες και οι Δεν γδύθηκαν για δύο βραδιές τα κορίτσια του «Crazy Horse» καθώς, για πρώτη φορά στην ιστορία του θρυλικού παριζιάνικου καμπαρέ, έκαναν απεργία!

Οι χορεύτριες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έκαναν συνέλευση τη Δευτέρα και αποφάσισαν σχεδόν ομόφωνα να απεργήσουν Τρίτη και Τετάρτη, με την ελπίδα ότι έτσι θα πίεζαν για αύξηση στον μισθό τους.

Η απόφασή τους αυτή προέκυψε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, επειδή

η ιδιοκτησία του καμπαρέ αρνήθηκε κάθε διαπραγμάτευση στο θέμα των μισθών.

Οι χορεύτριες λοιπόν, μπορεί να μην ανέβηκαν στη σκηνή, ωστόσο είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο καμπαρέ, κοντά στα Ηλύσια Πεδία, για να εξηγήσουν τους λόγους της διαμαρτυρίας τους στους περαστικούς.

Μία εξ αυτών, η Σουζάν, δήλωσε στο RTL ότι «παίρνει μισθό που είναι τουλάχιστον αξιοθρήνητος» στον οποίο δεν συνεκτιμώνται σε κανένα βαθμό οι δυσκολίες της δουλειάς σε ένα καμπαρέ.

«Μας ζητούν να δουλεύουμε 24 ημέρες τον μήνα. Το "Crazy Horse" δεν είναι οποιοδήποτε καμπαρέ. Είναι ένα ιδιαίτερο θέαμα καθώς επικρατεί το γυμνό. Αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη στον μισθό μας» προσθέτει.

Πράγματι, οι χορεύτριες του «Crazy Horse» δουλεύουν έξι μέρες την εβδομάδα και ανεβαίνουν στη σκηνή δύο φορές κάθε βράδυ. Επιπλέον, στην προετοιμασία κάθε νέου σόου κάνουν πολύωρες πρόβες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτες που διεκδίκησαν καλύτερες πληρωμές ήταν το 2003 οι χορεύτριες του «Lido». Διαμαρτύρονταν, όπως είχε γράψει τότε η γαλλική εφημερίδα «Liberation», ότι πληρώνονταν λιγότερο από τους άνδρες που εργάζονταν στο ίδιο κλαμπ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα πρόστιμα ύψους σε 11 επιχειρήσεις – Σκρέκας: «Αδιαπραγμάτευτη η τήρηση της νομιμότητας»

Αφορούν παραβάσεις των διατάξεων για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές, αλλά και μη ορθή τήρηση της …