Νέο «ψαλίδι» σε συντάξεις

Κανονικά μειώνονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις από τον Ιούνιο βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην τρόικα. Η μείωση των συντάξεων είχε αναβληθεί για ένα μήνα λόγω τεχνικού προβλήματος που -σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας- είχαν επικαλεστεί οι εργαζόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ οι κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1300 ευρώ θα μειωθούν κατά 12% αναδρομικά από την αρχή του έτους σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Οι επικουρικές που καταβάλλει το ίδρυμα μειώνονται από 10 έως και 20% για συντάξεις από 250 ευρώ και πάνω.

Ο υπηρεσιακός υπουργός εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης δήλωσε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα ωστόσο κατά τα φαινόμενα τα συμφωνηθέντα θα υλοποιηθούν τόσο για τις συντάξεις όσο και για τα εφάπαξ και τα επιδόματα πρόνοιας. Παράλληλα το υπουργείο αναζητά 3 δις ευρώ για την καταβολή των συντάξεων Ιουνίου και την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους προμηθευτές των ασφαλιστικών ταμείων.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …