Στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας υποχώρησαν οι εργαζόμενοι της AMR

Στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας αποφάσισαν ναν προχώρησαν τα πέντε από τα επτά συνδικάτα των εργαζομένων της American Airlines (AMR), πράγμα που επιτρέπεται από τον νόμο των ΗΠΑ και αυτή η εξέλιξη θα συνοδευτεί με χιλιάδες απολύσεις, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο εργαζομένων στις μεταφορές. Αυτή η απόφαση από την πλευρά των εργαζομένων βάζει τέλος στην δικαστική διαμάχη των εργαζομένων με την Διοίκηση, η οποία ήθελε να αποφύγει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να εξοικονομήσει 1,25 δισ. δολάρια από το μισθολογικό κόστος. Έτσι, η AMR θα μπορεί να

επιβάλει μονομερώς αυστηρότερους όρους στις εργασιακές σχέσεις.

Ωστόσο, τα συνδικάτα των πιλότων και των αεροσυνοδών ήταν αυτά που δεν ψήφισαν υπέρ των ατομικών συμβάσεων και των απολύσεων και αναμένεται να επιστρέψουν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Συνεπώς, αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο για μεγαλύτερες περικοπές και σε αυτό που ελπίζουν είναι ο δικαστής Sean Lane του δικαστηρίου του Μανχάταν να μην κάνει δεκτό το αίτημα της AMR για καταγγελία των συλλογικών συμβάσεων και υπογραφή ατομικών. Επίσης, τα συνδικάτα των πιλότων και των αεροσυνοδών ποντάρουν στην συγχώνευση της US Airways και της AMR. Παρ’ όλα αυτά, τα τρία συνδικάτα της AMR υποστηρίζουν ότι η συγχώνευση θα συμβάλει στην διατήρηση 6.000 θέσεων εργασίας.

Ήδη το συνδικάτο των πιλότων και των αεροσυνοδών στο δικαστήριο αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την υπερασπιστική γραμμή, που λέει ότι η AMR δε έχει εξετάσει τις εναλλακτικές προτάσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η συγχώνευση με την US Airways, απεναντίας αναζητά μέσω των περικοπών των μισθών και των απολύσεων να κερδίσει το πλεονέκτημα.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές, που υποστηρίζουν ότι η AMR έχει κερδίσει την μάχη και ότι θα μπορεί να επιβάλει μονομερώς νέους όρους στις εργασιακές σχέσεις. «Νομίζω ότι η AMR κινείται πρόσω ολοταχώς και δε νομίζω ότι τα πράγματα είναι καλά για τους εργαζόμενους», σχολίασε ο αναλυτής Kevin Starke.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να τη φροντίζουν για πάντα. Όλη η …