Τα πρόσωπα της παιδικής εργασίας στις ΗΠΑ

Τα πρόσωπα της παιδικής εργασίας στις ΗΠΑΦωτογραφίες από τις άθλιες συνθήκες εργασίας των ανηλίκων

Εργαζόμενος ως φωτογράφος της Εθνικής Επιτροπής Παιδικής Εργασίας, ο κοινωνιολόγος Lewis Hine κατέγραψε στο φακό του τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργαζόμενων παιδιών των ΗΠΑ, μεταξύ του 1908 και 1924.

Ταξιδεύοντας περίπου 80.000 χμ. ανά έτος, ο Hine απαθανάτισε τη παιδική εργασία από το Σικάγο μέχρι τη Φλόριντα, σε ανθρακωρυχεία, εργοστάσια και μύλους βαμβακιού και το τελικό του έργο αποτελείται συνολικά από 5.000 φωτογραφίες.

Η επιμονή του Hine συνέβαλε σημαντικά στη κατάργηση της παιδικής εργασίας και βοήθησε αυτά τα παιδιά να ανακτήσουν τα χαμένα τους δικαιώματα. Οι φρικτές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης είχαν οδηγήσει στη καχεκτική ανάπτυξη των ανηλίκων, ενώ τραυματισμοί και θάνατοι σημειώνονταν σε καθημερινή βάση.

Η παιδική εργασία ήταν αποτέλεσμα της ραγδαίας βιομηχανικής ανάπτυξης στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι μετανάστες και οι ανήλικοι εργαζόμενοι αποτελούσαν το φθηνό εργατικό δυναμικό των «διψασμένων» επιχειρήσεων. Η ενέργεια της νιότης και τα μικροσκοπικά παιδικά χεράκια αποτελούσαν τον ιδανικό συνδυασμό για κάθε επιχειρηματία.

Ύστερα από χρόνια αντιδράσεων, στις 25 Ιουνίου 1938, ο πρόεδρος Ρούζβελτ υπέγραψε νομοσχέδιο που καταργούσε τη παιδική εργασία και έθετε τις βασικές προϋποθέσεις για τη προστασία των ανηλίκων στις ΗΠΑ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρωτιά και με διαφορά για τον Γ. Αυτιά (ΝΔ)

Ποιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των πολιτών ενόψει των ευρωεκλογών -  Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - …