Στους δρόμους ξανά εργαζόμενοι της Γενικής Ταχυδρομικής

Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκίνησαν σήμερα εργαζόμενοι στην εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών (κούριερ) «Γενική Ταχυδρομική» αυτή τη φορά έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Η οδός Καραγιώργη Σερβίας παρέμεινε κλειστή για αρκετή ώρα από το πρωί, ωστόσο ο δρόμος άνοιξε μόλις πριν από λίγο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κλείσει η εταιρεία και να μείνουν στο δρόμο 2.500 εργαζόμενοι, λόγω παλαιών οφειλών ύψους 8 εκατ. ευρώ. Ακόμη, αναφέρεται από την πλευρά τους ότι

υπάρχει καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους - ανάλογα με την ειδικότητα του κάθε εργαζομένου - από δυο έως πέντε μήνες.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων της Γενικής Ταχυδρομικής Αθηνών, κ. Δημήτρης Κουναδίνης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών , Ηλία Πλασκοβίτη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος και θα κάνει ο,τι μπορεί.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από χθες Πέμπτη, οπότε οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Πώς δημιουργήθηκε το χρέος των 8 εκατ.ευρώ

Από το 2006, η εταιρεία «Γενική Ταχυδρομική» δεν έχει πληρώσει τον ΦΠΑ που έχει εισπράξει ούτε και έχει καταβάλει στο κράτος Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών(ΦΜΥ)! Κι όλα αυτά ενώ ο τζίρος της εταιρείας το 2011 ανήλθε στο ποσό των 50 εκατ.ευρώ!

Οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του δημοσίου πρότειναν στους ιδιοκτήτες της εταιρείας να καταβάλλουν 150 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως για να αποπληρωθεί σταδιακά και σε διάστημα 53 μηνών το χρέος των 8 εκατομμυρίων προς το δημόσιο από την μη απόδοση του ΦΠΑ που η εταιρεία «Γενική Ταχυδρομική» εισέπραττε κανονικά από τους πελάτες της.

Η εταιρεία δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησε να λάβει πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση της Γενικής Ταχυδρομικής.
Τρεις άλλες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες κούριερ (ΕΛΤΑ, ACS, Speedex) σε κοινή επιστολή τους διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό επισημαίνοντας ότι ενώ εκείνες πληρώνουν κανονικά το ΦΜΥ και αποδίδουν στο κράτος το ΦΠΑ που εισπράττουν, η «Γενική Ταχυδρομική» δεν καταβάλει φόρους γεγονός που ισοδυναμεί με έμμεση επιδότηση της εταιρείας απότο κράτος...

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από λίγες μέρες κάποιοι που συστήθηκαν σαν «άνθρωποι της Γενικής Ταχυδρομικής» εισέβαλαν στη ΦΑΕ Πειραιά μετά την λήξη του ωραρίου λειτουργίας και απαίτησαν από τους εφοριακούς να μην προχωρήσουν σε λήψη μέτρων για να εισπράξουν τα οφειλόμενα που ανέρχονται σε 8 εκατ.ευρώ μέχρι το 2011. 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου το ταξίδι στην Άγκυρα - Τι είπε για τα θαλάσσια πάρκα

«Είναι ανάγκη να πειστεί το Ισραήλ και να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση που θα οδηγήσει …