Συμφωνία διοίκησης «ΝΕΟ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» με τους εργαζόμενους

Συμφωνία διοίκησης «ΝΕΟ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» με τους εργαζόμενους
Ανοίγει ο δρόμος, για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά την υπουργική απόφαση, για τη διάσπασή του, σε καλή και κακή τράπεζα. Νωρίτερα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας διοίκησης και του σωματείου των εργαζομένων ολοκληρώθηκαν με συμφωνία. Οι 3.200 θέσεις εργασίας διατηρούνται ακέραιες, με αντάλλαγμα όμως τη μείωση των μισθών κατά μέσο όρο 30%.
 
Κατά την υλοποίηση της απόφασης αυτής θα ληφθεί ως βάση η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ.
Επιπλέον, πρόκειται να ληφθεί πρόνοια ώστε να προστατευτούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι ενώ θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη συμφωνία της διοίκησης και των εργαζόμενων προβλέπεται ότι θα προταθεί πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και εθελουσίας εξόδου και το οικονομικό αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος θα συνδιαμορφώσει τη τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους.
Οι εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προκαλούν και έντονη πολιτική αντιπαράθεση.
Πυρά προς την κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας, πως εκχωρεί, χαριστικά το ταχυδρομικό ταμιευτήριο ενώ για πώληση αντί πινακίου φακής, έκαναν λόγο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Την εκτίμηση πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα ,του 4ου, ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος, εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …