Παναττική 24ωρη απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη - Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ

Για την «αντιδημοκρατική» απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των ναυτεργατών
Την κήρυξη παναττικής 24ωρης απεργίας για αύριο Τετάρτη αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στην «αντιδημοκρατική» απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των ναυτεργατών.
«Αντί η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας να δώσουν λύσεις με την υπογραφή ΣΣΕ και  τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης», επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, καλώντας όλους τους εργαζόμενους της Αττικής να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία, αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.
Καλεί τέλος την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τα μέτρα των

επιστρατεύσεων και να εγκαταλείψει  τις αδιάλλακτες συμπεριφορές σεβόμενη τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της παναττικής απεργίας της ΓΣΕΕ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα απεργήσουν, εκτός από αυτά που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη επιστρατευθεί. Δηλαδή, θα κινηθούν το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία για την Τετάρτη κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …