"Ελάτε στον ΟΛΠ να διαμορφώσετε αντικειμενική εικόνα"

Ανοιχτή επιστολή στον Κ. Παπούλια απέστειλαν χθές οι συνδικαλιστικές ενώσεις του ΟΛΠ, με αφορμή την επίσκεψη του στις εγκαστάσεις της Cosco την περασμένη Πέμπτη. "Εκφράσατε τον θαυμασμό σας για την προβλήτα αυτή, η οποία όμως δεν είναι επένδυση της Cosco, αλλά έχει κατασκευαστεί από τον δημόσιο ΟΛΠ", αναφέρουν οι συνδικαλιστές και υπογραμμίζουν πως "παρέλειψε" να αναφερθεί στην Προβλήτα Ι, την οποία διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και κατασκευάστηκε το 2010 με κεφάλαια του ΟΛΠ, αξίας 190 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της παραχώρησης της προβλήτας ΙΙ στην Cosco, έχοντας, μάλιστα, ως συνέπεια την απώλεια 450 θέσεων εργασίας.
Επιπλέον σημειώνουν πως επιχειρείται για επικοινωνιακούς λόγους να πιστωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με το Θριάσιο ως επένδυση της Cosco, τη

στιγμή που πρόκειται για συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ - ΟΣΕ από το 2006, με χρηματοδότηση από το Δημόσιο και από την Ε.Ε. "Μιλήσατε, κύριε πρόεδρε, για απασχόληση χιλίων εργαζομένων στην Προβλήτα ΙΙ (Cosco), όπως ασφαλώς σας ενημέρωσαν, ενώ παραλείψατε να ζητήσετε επίσημα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας. Αν το είχατε κάνει, θα διαπιστώνατε ότι απασχολούνται περίπου 260 εργαζόμενοι", καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές και σημειώνουν πως η Προβλήτα ΙΙ της Cosco είναι η μοναδική στην Ευρώπη όπου δεν αναγνωρίζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα ούτε η δυνατότητα σύναψης ΣΣΕ, όπως έχει καταγγείλει επανειλημμένα το Ευρωπαϊκό Τμήμα του Διεθνούς δικτύου εργαζομένων στα λιμάνια.

Τέλος, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί τον ΟΛΠ ώστε να διαμορφώσει "αντικειμενική και πραγματική εικόνα", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 24.4.2024

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες …