Στο εδώλιο για κινητοποιήσεις οι συνδικαλιστές στους δήμους

Στο εδώλιο για κινητοποιήσεις οι συνδικαλιστές στους δήμους

Σύσσωμο, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ δικάζεται αύριο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 2011, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στους δήμους.
Αύριο, επίσης, έχει προκηρυχθεί πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και οι εργαζόμενοι καλούνται σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων (κτίριο 9).
Η ΠΟΕ- ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, σχολιάζει ότι η παραπομπή σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου -και των 35 μελών- "εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους, που αντιστέκονται ενωτικά στα μνημόνια και αγωνίζονται για την κατάργηση της ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνησης".

Απόφαση συμπαράστασης στην ΠΟΕ- ΟΤΑ έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για "ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος". Όπως σημειώνεται στην απόφαση, η ΚΕΔΕ "καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στους δήμους και στα μέτρα διαθεσιμότητας και απολύσεων. Πρόκειται για πρωτοφανές για συνδικαλιστικά και δικαστικά χρονικά γεγονός, που εισάγει την ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος".
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στα 28 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 30ετες ομόλογο

Οι προσφορές οι οποίες συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τα 32 δισ. ενώ η απόδοση μειώθηκε στο 4,2% …