« Νʼ ανοίξουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά»

Να ανοίξουν άμεσα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ζητούν με εξώδικη πρόσκληση από τη διοίκηση της εταιρείας οι εργαζόμενοι.
Μετά την επιστολή της εταιρείας, στην οποία επισημαινόταν ότι παρόλο που έληξε η χρονική περίοδος που είχε δικαίωμα στην εκ περιτροπής εργασία, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, αφού δεν έχει προχωρήσει σε συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο και ότι οι υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους που βρίσκονται στον «αέρα» περίπου 18 μήνες θα καταβληθούν όταν ξεκινήσουν οι καταβολές από την ελληνική πολιτεία, οι εργαζόμενοι απάντησαν.
«Να αποδεχτείτε την πραγματική προσφορά των υπηρεσιών όλων των εργαζομένων, οι οποίες όλους αυτούς τους μήνες, και ασφαλώς από εδώ και στη συνέχεια, ήταν πάντα και παραμένουν στη διάθεσή σας» σημειώνουν.
Μάλιστα, επισημαίνουν ότι «διαφαίνεται πλέον καθαρά ότι σκοπός σας δεν είναι η λειτουργία του ναυπηγείου, αλλά οι προκαταβολές από το Πολεμικό Ναυτικό. Και προκειμένου να φτάσετε στο σκοπό σας δεν υπολογίζετε ούτε το ναυπηγείο, που το αναλάβατε ως την καλύτερη βιομηχανική μονάδα της χώρας και τώρα την έχετε καταντήσει ένα αξιοθρήνητο κουφάρι.
Δεν υπολογίζετε ούτε τα δισεκατομμύρια που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για την κατασκευή των υποβρυχίων, τα οποία καθημερινά υφίστανται τεράστιες ζημιές. Δεν υπολογίζετε επίσης την εθνική άμυνα της χώρας προφανώς και τους πάνω από 1.000 εργαζομένους, που για 18 μήνες τώρα δεν τους έχετε καταβάλει ούτε ένα ευρώ».
«Σας γνωρίζουμε ότι δεν θα αποδεχτούμε παθητικά και χωρίς αντίδραση τα σχέδιά σας. Θα προσπαθήσουμε και θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο και τρόπο για το άμεσο άνοιγμα των ναυπηγείων».
Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται συνάντησή τους την επόμενη εβδομάδα με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Αμυνας.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …