Την πόρτα της εξόδου βλέπουν 600 εργαζόμενοι της Lockheed Martin

Την πόρτα της εξόδου βλέπουν 600 εργαζόμενοι της Lockheed Martin

Να απολύσει 600 εργαζόμενους σχεδιάζει η Lockheed Martin Corp, εξαιτίας των αυξανόμενων προκλήσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας, Κέιθ Λίτλ δήλωσε ότι οι απολύσεις δε συνδέονται με τη μερική διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα παράσχει λεπτομέρειες στις 6 Νοεμβρίου σχετικά με το ποιες από τις 100 εγκαταστάσεις της σε όλη τη χώρα θα επηρεαστούν.
«Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον και σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά, καθώς επίσης η συνέχιση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων μας μετά από τις καθυστερήσεις στην ανάθεση συμβάσεων», ανέφερε σε δήλωσή του ο Λιτλ.

Σημειώνεται ότι η Lockheed έχει ήδη μειώσει το προσωπικό της κατά 30.000 υπαλλήλους από το 2008 και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας το εργατικό δυναμικό της ανέρχεται σήμερα σε 116.000 υπαλλήλους. Την περασμένη εβδομάδα, τέθηκαν  σε προσωρινή αργία 3.000 εργαζόμενοι ως αποτέλεσμα της μερικής διακοπής λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης.
Στελέχη της βιομηχανίας λένε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τα μελλοντικά επίπεδα χρηματοδότησης και το αδιέξοδο με τις υποχρεωτικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες έχει αρχίσει να μειώνει τα έσοδα και τα κέρδη της σε ολόκληρο τον αμυντικό τομέα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …