Εργαζόμενοι στο Εθνικό προειδοποιούν για εργατικό ατύχημα

Εργαζόμενοι στο Εθνικό προειδοποιούν για εργατικό ατύχημα

Χαλαρό συντονισμό, διαρκείς αλλαγές, άσκοπη και συνεχή εντατικοποίηση στις τεχνικές εργασίες,καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, με επιστολή που έστειλε το σωματείο τους (ΣΕΕΘ) στον καλλιτεχνικό διευθυντή του οργανισμού Σωτήρη Χατζάκη.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον Σωτήρη Χατζάκη να επιληφθεί θεμάτων λειτουργίας, ενημέρωσης και προγραμματισμού των παραγωγών της πρώτης κρατικής σκηνής, προκειμένου «οι δουλειές να μη γίνονται με προχειρότητα, να μην παρακάμπτονται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να μην αυξάνεται ο κίνδυνος εργατικού ατυχήματος», ενώ προαναγγέλλουν πως «αν αυτό συνεχιστεί, ενδεχομένως να οδηγήσει σε προστριβές».

Επιπλέον, θέτουν υπόψη του μια σειρά αιτημάτων προκειμένου να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση των εργαζομένων, όπως την εξόφληση των εξόδων μετακίνησης (όπως προβλέπεται από την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) για το σύνολο των εργαζομένων που μετακινήθηκαν φέτος στην Επίδαυρο, να πάψει η συστηματική εξαήμερη απασχόληση που παρατηρείται, καθ' υπέρβαση των όρων της συλλογικής σύμβασης, αλλά και να απαλειφθεί ο «καταχρηστικός» όρος στις ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που δεν επιτρέπει την παράλληλη εργασία, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στις συλλογικές συμβάσεις.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

Πώς σχολίασε τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας η Δώρα Αυγέρη, υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ «Εγκαλώ …