Άλλη μία απόφαση Ειρηνοδικείου δίνει ανάσα σε άνεργη δανειολήπτρια!

Άλλη μία απόφαση Ειρηνοδικείου δίνει ανάσα σε άνεργη δανειολήπτρια!
Με απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας, άνεργη δανειολήπτρια με χρέος 135.027.03 ευρώ ,πέτυχε "κούρεμα" 55% και διάδωση της κύριας κατοικίας της και των λοιπών περιουσιακών της στοιχείων!
Αισιοδοξία, χάρισε η οριστική απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας ,σε υπερχρεωμένη καταναλώτρια, μητέρα με δυο τέκνα, έγγαμη, με σύζυγο  ελεύθερο επαγγελματία, διατηρεί καφενείο.

Η απόφαση του Δικαστηρίου  σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας καταλωτών Κρήτης ορίζει:

ΕΞΑΊΡΕΙ, της εκποίησης την κύρια κατοικία της αιτούσης και συγκεκριμένα ένα ισόγειο διαμέρισμα εμβαδού 130 τ.μ εντός οικοπέδου εμβαδού 496,70 τ.μ με αποθήκη 70 τ.μ.
 ΡΥΘΜΊΖΕΙ τα χρέη της αιτούσας, με μηνιαίες καταβολές ποσού 200 ευρώ επί μια πενταετία.(60 δόσεις των 200 ευρώ)=12.000 ευρώ.
ΧΟΡΗΓΕΙ "περίοδο χάριτος"πενταετία
ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ στην αιτούσα, την υποχρέωση να καταβάλλει στην πιστώτρια της,για τη διάσωση της κατοικίας της το συνολικό ποσό των 48.595,13 ευρώ ,με μηνιαίες καταβολές, συνολικού ποσού 238,21 ευρώ επί 17 έτη  (204 μήνες)
Συμπερασματικά επί του πρακτέου η υπαρ. 19/215 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας , σώζει το σπίτι της δανειολήπτριας, ρυθμίζει το χρέος της επί πενταετία και "κουρεύει " το χρέος συνολικού ποσού  των 135.027.03 ευρώ ,κατά 74.421,90 ευρώ σε ποσοστό  55%

Αναλυτικά:

Η υπόθεση αυτή ,αφορά δανειολήπτρια κάτοικου Κεντρί Δήμου Ιεράπετρας.
Το συνολικό ποσό  των δανείων,  που όφειλε η καταναλώτρια, ανέρχεται στο ποσό των 135.027.03 ευρώ , σε σε μία  Τράπεζα ,

ΕΙΣΌΔΗΜΑ που διαθέτει η οικογένεια  είναι : περίπου 1000 ευρώ από το καφενείο του συζύγου, στο οποίο υποβοηθάει η σύζυγος Μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας, περιορίζεται  σαυτό  που απαιτούνται για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών των ίδιων και των δύο παιδιών τους.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η εν λόγω δανειολήπτρια είναι μέλος της, το Δικαστήριο της Ιεράπετρας   έκρινε ότι , η ανωτέρω, πληρεί  τις προϋποθέσεις ένταξης της ,  στις διατάξεις του  Ν. 3869/2010 ("Νόμος Κατσέλη")καθώς η αίτηση της ,είναι ορισμένηη , περιέχει όλα τα κατά νόμον (άρθ 4 παρ.1 ν.3869/2010) στοιχεία, παρά τις ενστάσεις της πιστώτριας Τράπεζας

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr
 
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απεργία στο Δημόσιο Τρίτη 21/5: Ποιοι συμμετέχουν – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου «ενάντια στην …