Η ανεργία στη Γαλλία, τροχοπέδη για τον Ολάντ

Η ανεργία στη Γαλλία, τροχοπέδη για τον Ολάντ
Όλο και δυσκολεύει για τον πρόεδρο Ολάντ η υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία, καθώς μάλλον δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τον όρο που ο ίδιος έθεσε για να είναι πάλι υποψήφιος, και που είναι η μείωση της ανεργίας.
Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των ανέργων έφτασε σε νέο ρεκόρ στη χώρα. Παρά τις ενδείξεις ότι η οικονομία αρχίζει πάλι να λειτουργεί, τον Απρίλιο καταγράφηκαν 26.200 άνεργοι επιπλέον. Η αύξηση είναι της τάξης του 0,7%. Συνολικά οι άνεργοι στη Γαλλία φτάνουν έτσι τα 3.530.000 άτομα. Τα στοιχεία ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Από τους χειρότερους δείκτες είναι της ανεργίας των μεγαλύτερων ατόμων και των μακροχρόνια ανέργων. Καθώς έχουν ήδη αποτύχει οι κλασικές μέθοδοι προσλήψεων με επιδοτούμενα συμβόλαια, η κυβέρνηση προωθεί πρόγραμμα 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώς το 2017, ώστε να έχουν κίνητρα οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν, να εκπαιδεύουν ή να επενδύουν.

Στην αρχή του προγράμματος η κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα πετύχει τη δημιουργία έως και 500.000 θέσεων εργασίας. Ο πρόεδρος Ολάντ όμως αργότερα παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν θα έχει παρά μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα. Μάλιστα δεν απέκλεισε να καρπωθεί τα οφέλη του προγράμματος αυτού η επόμενη κυβέρνηση.
Η Γαλλία σημείωσε ανάπτυξη 0,6% το πρώτο τρίμηνο του 2015, επίδοση μεγαλύτερη απ' αυτήν που είχε προβλεφτεί. Ωστόσο ο υπουργός Εργασίας Φρανσουά Ρεμπσαμάν δήλωσε σήμερα ότι «απαιτείται χρονικό διάστημα περισσότερων μηνών πριν η ανάπτυξη της οικονομίας μεταφραστεί σε προσλήψεις».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι αν δεν μειωθεί η ανεργία, ώς το 2017, δεν θα είναι πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν τότε, οπότε δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …