Μάχη για τις πρόωρες συντάξεις


Της Αργυρώς Κ. Μαυρούλη

Πηγή: Real.gr
Αλαλούμ γύρω από το πότε θα κλείσει οριστικά η πόρτα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προέκυψε τις τελευταίες ημέρες κατά τη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και «θεσμών».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, στη διάρκεια των συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο η κυβέρνηση, υπό την πίεση των εκπροσώπων των «θεσμών», εμφανίστηκε διατεθειμένη προκειμένου να υπογραφεί συμφωνία να προχωρήσει σε σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2016.

Ωστόσο μετά την προσκόμιση, από την ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, στοιχείων για τον ακριβή αριθμό των ασφαλισμένων που θίγονται, αλλά και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ζητήθηκε από τους «θεσμούς» οι αλλαγές να τεθούν σε εφαρμογή μετά το 2020 και να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις έως το 2025, χωρίς να θίγονται μητέρες με ανήλικα τέκνα, εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και άτομα με αναπηρία.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …