ΚΕΚΡΥΡΑ: Ένα μήνα απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΕΑΚΚ

 eak-eisodos
Αναλυτικά, το κείμενο της ΕΡΓΑΚ, με το οποίο καλεί την Κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα έχει ως εξής:
Ένα και πλέον μήνα απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, ενώ όπως διαφαίνεται, ανάλογες καταστάσεις πιθανότατα υπάρχουν και σε άλλα ΕΑΚ ανά την χώρα. Πρόκειται για μια πραγματικότητα εξοργιστική και απαράδεκτη, καθώς η κυβέρνηση (στο ανώτατο επίπεδο της) διαβεβαιώνει με τρόπο κατηγορηματικό πως οι μισθοί των εργαζομένων είναι διασφαλισμένοι και πως καταβάλλονται "κανονικά". Ακόμα πιο απαράδεκτο και εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν με σαφήνεια τους λόγους που δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία τους, αφού οι έγγραφες αναφορές τους προς την ΔΕ του ΕΑΚΚ να τους εξηγηθούν οι λόγοι, έχουν μείνει αναπάντητες.
Όπως είναι γνωστό, δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στο ΕΑΚ ταλαιπωρούνται με το πρόβλημα της μισθοδοσίας, όμως, τουλάχιστον, στο παρελθόν γνώριζαν τους λόγους, που συνήθως ήταν διάφορα θέματα διοικητικού χαρακτήρα, κυρίως έλλειψη ύπαρξης ΔΕ που υπογράφει (και) την μισθοδοσία. Σήμερα στο ΕΑΚΚ επικρατεί μια γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης με τα μεγάλα προβλήματα όχι μόνο να μην επιλύονται αλλά να συσσωρεύονται και να πολλαπλασιάζονται, την προηγούμενη διοίκηση (ΔΕ) να παραμένει "τυπικά" και την νέα ΔΕ που θα τοποθετήσει η σημερινή κυβέρνηση να αργεί απελπιστικά στην έλευση της. Όλη αυτή η κατάσταση είναι κυριολεκτικά σε βάρος του ΕΑΚ, των δημόσιων αθλητικών υποδομών του συγκροτήματος, σε βάρος των αθλουμένων, του αθλητισμού και της νεολαίας.
Η ΕΡΓΑΚ καλεί την κυβέρνηση να δώσει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ στο πρόβλημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων του ΕΑΚ, καθώς στις σημερινές συνθήκες (όλοι ξέρουν) η μη καταβολή της μισθοδοσίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ζωή, τις υποχρεώσεις, την επιβίωση τους. Καλούμε τους συνάδελφους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Καλούμε τους εργαζόμενους, την αθλητική κοινότητα και το αθλητικό κίνημα, τους διάφορους θεσμικούς φορείς και παράγοντες του τόπου να παρέμβουν και να συμβάλλουν στην άμεση επίλυση του προβλήματος της μισθοδοσίας των εργαζομένων και να στρέψουν σοβαρά την προσοχή τους στα οξυμένα προβλήματα του ΕΑΚ, που επαναλαμβάνουμε ότι μεγαλώνουν ημέρα την ημέρα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Youth Pass: Πότε θα καταβληθεί και αναλυτικά που θα αξιοποιηθεί

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι …